skip to main |
skip to sidebar
copy Qarry ikan master Ceff
beceloteh lg....arie jumaat aku nengok lah program Master Cefftah lah macm mane leh lak aku tertengok...mula2 aku berdirimcm dah jatuh chENTA lah pulak nengok bakal2 master dok belajor dari master ceff depaaku pown join sekali lahheee En yayang pown nengok sekalityme 2 dia dah kusyuk nengok (awal lg dia nengok )aku baru nak join nengok...---sbb aku nengok dia ader wat tempek pisang sbb 2 lah aku nengok teringat kat kak fiza n abg wan yang suke makan ketepet pisang tyme kejer tempat lame dulu---balik kg next weekaper lg aku cube lah resepi ceff 2memang sedap .....yumy..yumy..yumy...nak tau mcm maneaku nie style x tulis ikot main hengat kat pale hotak jer---bahan2 tumisminyak masakbawang besarbawang merahbawang putihhaliadaun karihalba campurserbuk kariserbuk cabaisantangaramairikantomatoterung, bendi,cabai hijau (ikot citarasa korang lah)--cara-cara nyatumis: bawang besar+bawang merah+bawang putih+halia+halba campuar+daun kari(hingga naik bau wamngi n warna keperang2-perangan)pas 2bancuhkan: kari + serbuk cabai dengan airmasukkan bancuhan tadi ke dalam bahan yang ditumis td sehingga kari masak (ade bau wangi n pecah minyak)+ buah tomato( yang dihiris halus2 mcm buah dadu tok pekatkan kari )kemudianmasukkan air n sayur2 yang lambat empuk dahulukemudian masukkan ikan dan santan +air asam jawa+garam secukup rasathen abis--angkat tok dihidangkan- yumy..yumy..yumy...
|
sumber :1001 resepi pic |
Copyright by Aneem Daim,Design by Izza Sakura
No comments:
Post a Comment