Friday, 23 September 2016

PENGUMUMAN!!!!!

Motip sangat kan
entry nie takdak kena mengena langsung antara idop dan mati
sebenarnya saje nak share ngan kenkawan
sape yang ade banyak sangat untang tu (hakak pun banyak gak)
macam
#kredit card
#PTPTN
#KPTM
#Rumah
#kereta
#pesenolloan
macam2 lagilah
korang boleh satukan kat sini...
kan senang



*jom p bank rakyat sekarang kita tanya dulu

Tuesday, 20 September 2016

Sorry sayang

as salam
ini kisah Eryna Qaireen
kisah balik kg Opah Gerik
hari Jumaat malam sabtu
eryna dah semakin aktif 
tak tau lah nak cakap macam mana
mummy mintak maaf yer sayang
sebab mummy tak jaga eryna elok2
eryna jatuh
gigi eryna luka dan berdarah
mummy sayang kamu..
kalau  eryna dah besar nanti 
bila baca coretan  ini....
maafkan mummy yer sayang





Powerbank



lama menyepi
bila dah jadi mak mak orang nie
hehhehehe
mesti ramai yang menunggu dan tertunggu
ini kisah anim
wire soket utuk pum susu hari nie 
terputus
hurmmm
rasa sedih sangat
sib baik ade powerbank sebagai penyelamat...
selalunya anim guna terus direct ke electric..
ini semua gara2 anim selalu gulung
dah setahun anim guna untuk pum susu
hangkut kehulu ke hilir
kemana sahaja anim bawak....


yang nie anim guna powerbank kawan....sebab mase nie powerbank anim rosak

ini lah yang anim beli
beli jerlah ape brand pun....janji boleh guna..
Allhamdulillah masih boleh dipakai hingga hari ini
rm 60 sahaj
Brand:iNew

Tuesday, 30 August 2016

KISAH KAMI..... cik Lisa wat hal


As salam
inilah kisah kami bila cik Lisa wat hal


So layan jer lh gambar kami 
anakberanak begpacker...
ini kisah kami bila Cik Lisa kami buat hal...
kena masuk Hospital 3 hari. kebetulan pulak
adik ipar punya majlis menyambut menantu dekat Shah Alam.
so kami decide naik train ke Shah Alam
kebetul pulak Homestay yang dia sewa pengantin dekat Putra Height .
lebih kurang pukul 4.00 petang kami gerak..sebab tunggu EQ bangun tidur dulu.
Dari KTM Taman Wahyu...kami berenti kat Stesen KL Sentar
then kami tukar naik Putra ke Putra Hight...
sebelom tu kami jalan2 dulu dekat NU Setral...
EQ tak banyak ragam...sampai minum susu pun dia tak nak....
disebabkan x cited boleh jalan2
perjalan dari KL Sentral ke Putra Height membuatkan kami kekerasan bontot...ahhaha
rasa lama sangat duduk dalam kereta api nie...sampai EQ terlena lah......hehehe










Thursday, 2 June 2016

Sweet Tree- Kisah Iftar yang lalu...


assalamualikum
cerita lama yg baru aku nak postkan....
sebelom balik beraya ke kg
anim decide ngn husband
kita berbuka diluar
tp nak makan makanan korea
Alhai mengada betol mak buyong nie kan
ingatkan dia nak bawak ke DUBU-DUBU
sekali dia searc kat ternet nengok
kat Blog terjumpa restoran makanan korea
ape lagi siap ada status Halal lagi
ramai pulak yg komen kate sedap
ape tunggu lagi
anim pun BOOK jer lah

aper pun memang sedap
jom layan gambar
anim malas nak tulis banyak2...
heheheh


Tuesday, 10 May 2016

Happy Birthday

Assalamualaiku
ops..belom cukup setahun lah eryna nie
baru 9 Bulan anak mummy nie
mummy dia sibok nak caleberate
sebenarnya
sempena hari mak-mak jugak
saje suke2
kebetulan aku buat kek lebih
so...
aku simpakan sikit utk saleberate birthday eryna qairen ngn hari mak2....
mummy doakkan eryna Qaireen menjadi anak yang taat akan perintah Allah SWT
untuk mak-mak semua selamat hari IBU yer....

tahu ie first time aku sambut hari ibu
walaupun aku tahu suami aku bukan jenis saleberate
pati bagai nie...
tp aku terharu sebab dia pun join jugak kali ne....
walaupun dia pakai siglet sahaja....
jangan marah ya en somi.....
sib baik eryna pandai cover awak..





Thursday, 28 April 2016

1st day ganti pose sebagai mak org

Alhamdulillah...
Semalam first time puasa sebagai ibu...
Eh belom ramadhan lah....
Lupa nak bg tau....
Anim puasa ganti lor...
Arietu mase mengandugkan eryna anim tinggal sehari jer.
Gara2 nak pitam sebab amik darah.
So..anim nak bg tau pengalaman anim berpuasa fistime sebagai ibu yg bresfeed.
Sebelom nak mengantikan puasa macam yang anim pikirkan....
Susu mesti drop....
Mesti anim penat nanti
Macam2 lah yang negatif anim pikirkan
Sebenarnya TIDAK
Ape yang telah dipikirkan itu tidak terjadi
Ape yang terjadi anim nak bg tau nie
Malam anim mkn macam biasa.
Sahur...anim makan nasi segegam jer
gara2 malas nak masak +seketul ayam
Minum susu kambing rizqi + 4sudu besar oat.
Dan air masak
Anim pg opis macam biasa.....
Pg anim pum pukul 9.00pg dapat 4 oz
1.30Tengahhari anim pum dapat 3 0z
5.00 petang anim pum dapat 3oz..
Alhamdulillah...total 10 oz...
Betenaga sampai lah lepas buka puasa.
Siap boleh siapkan oder kek lagi.
Dan temankan  eryna qaireen main sampai kol 12.30 malam.walau pun mate dah ngantuk.

Ai, takkan tengok je.:)
 

Copyright by Aneem Daim,Design by Izza Sakura