Tuesday, 23 January 2018

Jogjakarta - Bikin Cerita Di jogja Part 2






Pagi nie kami kelewatan sikit bergerak.
disebabkan semalam kami lewat sampai hotel..masing-masng kepenatan.
Daddy bawak eryna tengok ikan dekat Loby tempat kami menginap @HOM hotel. 

sementara menunggu paksupir datang bawak kami ke desatinasi hari kedua
masing2 selpie lepak-lepak layan hp.
tengok mama yatie n carleb happy.  holiday dengan k.nora kali nie kan..



Trip kami sudah bermula, Pak Supir bawak kami Breakfast Pagi di warung
SOTO PAK SOLEH AL BAROKAH



ini antaranya keropok yang paling popular
Di kedai atau warung-warung di jogjakatar...
keropok nie boleh makan dengan sup tau..




 Tempe yang membuatkan aku Angau sampai sekarang...
rasa nak repeat lagi sekali...untuk makan tempe sedap nie..
K. Nora jadi duta Tempe warung pak soleh


Eryna Qaireen Pun suka keropok nie.sampai susu pun dia minum tak habis.


Selepas dah melantak puas-puas kami ke kedai T-Shirt Jogja.
.

Semua happy kan....
bila nak start shopping..
 murah sangat T-shirt kat sini...
dah habis shoping kat kedai T-shirt
kami  join aktiviti Advanture sikit Mendaki gunung Merapi....

nie lah base untuk kami naik 4x4 ke kaki gunung Merapi ..melalui jalan-jalan nak explore gunung merapi tu. Nampak tak Carleb dah penat tu...Minum Rebina Dulu sebelom meneruskan perjalanan.





Bermulahlah Tour kami.menaiki 4X4.
Eryna Mula-mula naik menagis tau.sebab dia ta biasa dan takut.
sebenarnya kena pakai penutup idung.sebabnya berdebu jalanya..
Eryna tak nak pakai.penutup hidung.
Lepas Sogok dengan Ice cream Baru dia tak menangis.
nampak tak dia siap pegang ice cream sendiri.
dalam keadaan jalan yang tak rata tudah lah tengah panas.
mestilah cairkan ice cream tu,Habis baju mak jadi mangsa tertumpahnya ice Cream Dia.
.Tapi Mak Redho jer. Korang Jangan tanya kenapa tak duduk kat daddy dia.
Sebab Dia memang tak nak dekat daddy dia masa nie.






ini lah destinasi Pertama kami semasa mendaki gunung merapi tu...
nanti anim akan post lebih teperinci apa yang ade di sini. 




 tempat ke dua kami melawat...iaitu Batu Alien..kata orang sebelom letusan gunung merapi nie..
batu nie tak ade..selepas pada letusan tersebut adanya Batu ini.
Batu ini dipangill batu Alien disebabkan bentuknya macam kepala Alien..
nampak tak 2 orang di situ yang xcited nak amik gambar...


wow..hebat kan..batu nie nampak besal..padahal kecik jer..
wow sangat mak kat situ kan...hehhehhe


 inilah last trip kami di kaki Gunung Merapi ini...
namanya Bungker Kelidan...

 masa nie eryna nak jalan sendiri naik atas..
anim dah tak larat masa nie nak dukung dia....

 keindah gunung di belakang sana....


tengah panas pun kami boleh layan posing kat atas wei...
hahhahhah..nampak tak...
mak-mak yang tak sedaq diri..hehhehe
selepas aktiviti kami kat atas..kami turun solat dan makan tengah hari ..



 K.nora kelaparan sudah...
antara menu yang sedap di sini... pecalnya..




Lepas dah solat dan makan Tengah Hari kami singgah belikan buah Salak yang murah giler sebelom meneruskan perjalanan ke Chandi Brobudur
tekezut mak salak kat sana murah sangat wei..sekilo RM3.00 shj.....
mak rase nak jer beli 10 kg bawak balik..tapi memikirkan mak tak mampu nak bawak sebab beg mak dah penuh..hehheh

penimbang dia old schoo sangat...











sedap wei..manis giler-giler...
rugi kalau korang tak singgah beli dan makan yang Fresh..

kami meneruskan perjalanan ke Chandi Brobudur






bermulalah pendakian kami..menaiki anak tangga..


 eryna dah tak larat sebenarnya
mummy n the geng yang masih gigih...sebenarnya..
semua orang yang over amik gambar dia buat tak tau jer wei..


 bila daddy kena amik gambar..hehehhe
sorry daddy
yang penting semua happy kan..

peach...



 lentok wei..mak jer yang terngaga

 semua orang serius wei....



ini lah last dastination kami...
makan dekat Je Jamuran semuanya berasaskan Cendawan..Memang happening giler tempat nie...
aku cadangkan korang wajib singgah oker..mase nie aku pening sangat wei...
itu senyuman terpaksa jer..


semuanya layan makanan kan..muke mak macam terpaksa kan..

entry bersambung JOGJA part 3




Thursday, 4 January 2018

Maafkan Mummy Eryna


Ibu mana yag tak pernah buat silap dan marah-marahkan anak-anaknya
buat eryna Qaireen Anak Mummy
maafkan Mummy Yer..
2-3 Hari ini ibu asyik marakan Eryna.

mummy tak pukul eryna pun .sebab mummy masih waras.
Jika mummy pukul Eryna Eryna Badan Sakit
Dan Hati mummy lagi sakit bila lihat eryna menahan Kesakitan.
mummy tahu eryna sedih sebab mummy tak layan eryna..
mummy janji mummy tak akan marah eryna lagi.

mummy tak akan kuatkan suara pada eryna lagi.
mummy penat sebenarnya semalam
badan mummy rasa sengal-sengal
mummy balik rumah eryna pulak mintak itu ini.
bila mummy bagi itu salah ini salah
itu yang buat mummy hot....
mummy nak tebus balik apa yang mummy marah-marah dekat eryna semalam
mummy tahu eryna terasa hati dari apa yang daddy bagi tahu mummy:-

awal pagi masa mummy nak pg keje dady ade bg tau mummy

" anak sedih ayg, dia duduk jer kat sebelah ayg semalam.lepastu ayang amik dia bawak keluar, bagi dia main-main lepastu dia dah penat dan tertidur. Kesian dia...Ayg jangan marah anak lagi yer''

Bila dady eryna Qaireen cakap macam tu .

"Yer sayang.ayng mintak maaf yer pasal semalam. Ayg janji ayang tak buat lagi...
ayag mata dah meleleh...toksah dok habaq lah..sehari mam rase bersalah''

buat tatapan anakku:
ketika kamu sudah boleh membaca nanti ...
bacalah luahan mummy ini.
Mummy mohon maaf yer .
Mummy Sayang Sangat Dekat Eryna Qaireen
Mummy Tunggu Kamu sangat Lama Sayang
4 tahun Mummy Tunggu Kamu
mummy Doakan awak jadi anak yang solehah 






Friday, 22 December 2017

Jogjakatar -Part 1

Alhamdulillah
pada bulan 20 hingga 22  September 2017  lalu anim n the geng menjelajah ke kota Jogjakatar

hari pertama kami ke:-
Hutan Pinus
Rumah Hobbit
Pantai Prangitis





 geng gojes trip..
yatie.carleb.enim.eryna.assura.masdiana dan k.noranya trip








Ai, takkan tengok je.:)
 

Copyright by Aneem Daim,Design by Izza Sakura