Friday, 3 March 2017

KEK PISANG LEMBAB (BANANA MOIST CAKE)

Assalamualikum
semalam lagi akak dah sebok - sebok prepair nak buat kek nie
sebab hari nie ada majlis tafakur dekat opis
akak ingat nak sedekahkan kek pisang..

maka terjadilah kek pisang
dimalam jumaat
dalam hati somoga ada komen yang positif dari kawan-kawan



hakak nak share resepi kepada kawan2
akak x sempat nak buat step by step
insha Allah kalau diberikan masa akak share yer


Kek Pisang Lembab (BANANA MOIST CAKE)


bahan-bahan


Bahan A4 Biji Pisang (serdahana)/ 3 Biji (Besar) 5 biji (kecik) berangan/emas /restali/ape2 pisang lah yang korang suka


Bahan B (AYAK)1 cawan - Tepung gandum @ menggunakan Tepung Kek (Letak Soda kabonat Shj)4Sb - Tepung Jagung1Sk - Baking Powder1/2 Sk - Soda Bikarbonat


Bahan C (campur Semua Dalam Blender)1 cawan - Minyak Jagung/ Masak1 Cawan - Gula Halus @ (1/2 cawan gula Halus + 1/2 Gula Perang)3 Biji - Telur1Sb - Ovalate
CARA-CARANYA:1) masukkan bahan C iatu gula dan teluar ke dalam Blender kemudian kisarkan hingga kembang dan nampak putih.kemuadian masukkan minyak dan Ovalate2) setelah sebati semuanya masukkan (Bahan A) pisang dan kisarkan3) Masukkan bahan yang telah dikisar ke dalam tepung dan kacau secara kaub balik. 4)then Bakor lah.. suhu 180 masa 45 Minit(ikot Oven masing)5)Hiasalah kalau nak letak coklat rice ker.pisang ker.almod nib ker.... aper2 yang kome suke...hehehhe

Tuesday, 28 February 2017

Birthday Carleb272


Assalamualikum
lasswel dapat jemputan ke majlis 
Hari Lahir Carleb

Happy Birtday Carleb Autie anim doakan Carleb Jadi anak yang soleh 


untuk kedua ibu bapa Carleb
then bila besar nanti dapat Jaga Mama Yer...

ops sebelom tu kalau korang nak wat even
tapi takde  tempat
boleh lah buat kat Sini
WaveLength Studio boleh membantu

No automatic alt text available.


Image may contain: one or more people and indoor


jom layan  gambar calebrate Birthday carleb..



agak2 yang mana carleb...
mcm ayub jer yang interperame lebih nie














Bahagia


Assalamualikum..
bahagian nya EQ bila dapat bain colour mommy
sampai mummy pegang anset pun dia dah tak pandang....

EQ dan Faber Castell Colour




Monday, 13 February 2017

Basikal Pinjam


assalamualikum
ini kisah lasweek
semua bedak2 kat kuarters nie main kat luar
so memasing bawak lah main masing-masing
salah seorang nie bawak lah basikal..
si Eq beknan sangat nak naik...
alhai anak kaki tak sampai
tapi impian tinggi menggunung
nak kayuh basikal tu..
layan lah gambar....
see dady sebagai pengajar..hehheheh






Friday, 3 February 2017

Lepak santai di TESCO



Assalamualikum
nie kisah kami
bila time tido anak 
mummynya sibok nak bawak si anak  ke tesco 
cari barang nak masak untuk esok pagi..
bekalkan si anak nak ke rumah pengasuh
masa nie mata si anak dah tak larat nak bukak
tapi maknya saje jer tak nak bagi si anak tido lagi
bagi dia jalan sendiri
akhirnya tiba kat tempat palet kosong sianak duduk..
santai....
motipnya si anak ngantuk sangat
sib baik dia tak buat perangai...


si dady pun pelik kenape eryna qaireen nak lepak kat palet kosong tu.

Thursday, 15 December 2016

New Year Giveaway by MF

Assalamualaikum..
dh lama akak x joinGA


Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017.
Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini,
14 Disember 2016 - 11 Januari 2017.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah:

Grand Top Referral : RM100

Weekly Top Referral : RM20
(21hb, 28hb, 4hb)

Planner x 2 winners
Topup RM10 x 2 winners
Pouch x 2 winners

*hadiah akan diupdate dari masa ke semasa*
Ai, takkan tengok je.:)
 

Copyright by Aneem Daim,Design by Izza Sakura