Friday, 24 July 2015

Selamat Hari Raya

Assalamualikum
Blog lama dah bersawang
Sempena lebaran ini
Anim dan suami ingin menyusun 10 jari memohon maaf
andai ada salah dan silap
Sempena bulan syawal yang mulia ini
Di kesempatan ini juga anim
Mohon kalian doakan anim
Agar besalin dengan selamat.
Amin.....
Terimakasih kepada yg mengunjungi blog anim
Dalam diam walaupun dimana korang berada.
#rayake2 #36Minggu2Hari

Sunday, 14 June 2015

Warehouse Sale

Gara2 kat rumah langsir sliding door tergantung.kami ker jualan warehouse ini utk cari langsir. adik anim punya idea.sebab sebelah kilang dia yg buat jualan nie.sebelom tu suruh dia p sevey dulu.hehehhehe
Memang berpatotan.puas hati walaupun pokot rabak.hahhahhahha
Layan jer lah gambar....
Anim x mau citer bayak2. Okey

Friday, 12 June 2015

carkotewSANI at taman tasik titiwangsa


hai..
gara-gara teringin nak makan carkotew 
aku pun menggogle lah yg mano paling best di kl dan yg paling dekat dengan rumah
mase tu dah pukul 6.30 petaang
akirnya dekat taman tasik titiwangsa yang paling dekat dengan rumah..
ape lagi terjah lah aku dengan suami
sib baik express


nengok tukang masak carkotewnya

abaikan muka bangun tido yang lapor.....
pakai tudong loppaz celop..hahhaha

yang kelaparan menunggu carkotew siap

sila beratur yer utk bayar

special..ado telur mate

 yang biasa jer


licin maknenya sedap lah tu...hahahhah

Bedung merangkap Selimut LittleQalip

Assalamualaikum....
hai semua..
lama x menulis kan mesti rindu


disebabkan mood mak buyong sangat malas hingga terjunam ke dalam gaung
so bersawang lah blog nie tak diupdate
sampai en yayang tanya bila nak update blog..
hheheeheh
ops...balik pada entry
pic tu lah bedung littleQalip yg anim suping kat nagoya Jalan tar dan Nagoya Rawang
harga sama jer x ade bezanya...
hehehehhehehhe
semiter RM 5.80 rasenya
just beli 1meter jer cukup...
balik buang tepi kain dan terus pg jahit tepi tudung
dah satel buat bedung......
tp yg purple tu kakak kedai potong senget...so x lah jadi same...
x per lah nak buat mcm mane mase beli x cek...bila dah sampai rumah baru cek...

Wednesday, 10 June 2015

Review pasal LittleQalip

as salam
banyak yg anim nak ceritakan pasal Little qalip
semuanya ada tersimpan dalam
draf In Sha Allah setelah
lahir little qalip anim postkan satu persatu
perjalan anim dengan LittleQalip

Liteqalip menemani kemana sahaja ibunya
saat ini rase indah tak terkata
biarkan kami sahaja yang memahami perasaan ini
doakkan little kalim anim sihat dan selamat semuanya
Amin...
ujian itu kesengsaraan
dengan ujian itu
menguji ketabahan kita
kerana kita perlu yakin
Allah itu Maha Adil
banyakkan berdoa
minta apa sahaja darinya
In Sha Allah dimakbulkan
jangan minta pada Manusia..
kerana kamu akan dimaki dan marah....

Masih belum cukup Puasa

Assalamualikum
 tak lame lagi Ramadhan menjelma
puasa belom habis Ganti
masih tinggal 3 Hari lagi

Dalam keadaan berbadan dua
Alhamdulillah mampu berpuasa
terima kasih Ya Allah
keran memberikan aku kekuatan
menunaikan tanggungjawab terhadapmu...

disaat 30 minggu littleQalip bersama
kehulu dan kehilir
menemaniku
ke opis dan kemana sahaja
little qalip pun terpaksa ganti puasa
sabar yer sayang.....



Monday, 11 May 2015

Si ikan keli

As salam
Weekend kemarin masak
Almaklomlah adik ipor ngn adik dtg
So kitaowang mkn besor.

Dalam makan besor tu
Stock ikan keli ade lagi
Dalam peti ice.
So dalam pikiran nak masak ikan keli goreng jer lah...hehhehe

Nak dijadikan cerita...
Ikan keli melompat dari kuali
Hahhahhaha
Gara2 api kuat sangat kot
Sebab anim jarang goreng si ikan keli.hehhehhe

Alkisahnya dia meletop dan melompat dari dalam kuali...
Minyak terpercik dan
terkena lah pada tangan....
Dan bertambahlah parut dia.

Ai, takkan tengok je.:)
 

Copyright by Aneem Daim,Design by Izza Sakura