Monday, 23 March 2015

Berjayakah..

dah pindah rumah baru nie
en suami cakap nak pasang Sky Box
kalau dia tanya aku awal2 kompom aku bantah punya
sebabnya aku nie jenis kedekut sikit
hahhahhahah
membazir jer
sedar2 jumaat arietu balik awal dari opis
dia ajak ke pejabat post laju kat Brickfiel tu
amik parcel katenya
nengok parcel kotak besar
nie sah2 sky box....
nak marah pun x boleh dah sebabnya dia dah beli
so diam jer lah..layankan jer
balik rumah...sebok pulak nak pasang sky box tu....
tangga pilak x der nak pasang piring astro tu..
beli tangga pulak
haku layan kan jer...
huhuhuhu
misi belom berjaya....
x tahu lah mana silapnya...
 


Friday, 20 March 2015

ready to move

assalam
ini cerita semalam
setelah hampir sebulan
kami packing barang2 untuk pindah akirnya
hari yang ditunggu untuk angkut barang tiba jua
huhuhuh
sangat memenatkan..
tetapi syukur Alhamdulillah semuanya okey
bby pun okey...
tp ade cerita dimalam hari nanti anim bg tau next entry


Peti ice & washing michine



perabot -perabot

katil

barang yang dah ready

belakang tu penuh dengan kotak...

barang2 dapur....for main masak2..hehhe

Wednesday, 18 March 2015

Irdina & uncle

Assalamualikum
last week ke rumah adik dekat nilai 3
ziarah orang sakit lah katekan 
sebab neena baru baik dari sakit .

mase melawat tu dia dah sihat dah
so terlajak aktif lah dia
macam2 dia ajak uncle dia main
yang bestnya dia tunjuk video lagu dekat uncle dia

sambil tu dia ikot lah..
yang bestnya part belakang jer dengar yang depan 
hilang entah kemana....

salah satu video yg aku sempat amik
nenaa ngnh main game kereta
kelakar pun hado....
aku ngn mama dia gelak x ingat dunia punya..hehehe


 

Buat tatapan kawan2 yang TTC

Wahai kawan2
TTC itu saat indah aku rasakan
walaupun kadang2 rasa disakiti
saat mahu menagis  mahu meraung
hanya Allah Sahaja yang tahu perasaan ini
takala ditanya persoalan yang aku pun tak tahu nak jawab
bila nak mengandung?
Bila nak ada anak?
saat itu aku rasa nak jer menjawab
namun diri ini hanya mampu tersenyum dihadapannya
dan mampu berkata doakan saya
padahal bila balik rumah mata rabak dengan air mata

tp bila memikirkan Iman dan kesabaran
semua itu reda...
Allah kekuatan bagiku.

Hai..

Assalamualikum
lama x mengomel kat wall nie....
raa rindu pulak nak mengomel....
anim pun x tahu nak mengomel aper

yang pasti sekarang nie
sibuk dengan opis baru
sibuk dengan nak pindah rumah baru
sibuk dengan dunia baru



Sunday, 15 February 2015

Amalanku....

As salam
Kongsi apa yang anim
amalkan semasa TTC
Lain orang lain amalnya

1. Setiap hari anim akan bezikir
SubhananalAllah
Allhamdulillah
Allahhuakbar
Di sepanjang jalan anim
ke tempat kerja (anim x kira pun berapa) dlm hati niat kita nak ape.
2. Anim bersedekah x kira jumpa peminta sedekah kat mana2 pun. Jgn pikir org tu betol @ tipu kita.(sambil tu niat dlm hati)
3.Solat Duha (setiap kali sujud dan doa mintak)
4. Solat 5 waktu (setiap sujud mintak)
5.Setiap kali minum Air (Doa ,selawat dan niat) becakap dengan air .
6. Hati kena iklas. Jangan pikir negatif pasal orang.
7.sentiasa tersenyum walaupun org melukankan hati kita.
8. Banyakkan baca Al fatihah
9. Banyakkan baca Bismillah.....

Selamat beramal

Kalau anim ingat anim bg tau lagi yer...
Anim tulis aper yg terlintas di hati jer nie....

Friday, 13 February 2015

SEPI

Assalamualikum

lama anim menyepikan diri
dah 2 bulan anim x tulis entry
menyepikan diri
melayan perasaan
yang anim pun tak tahu
sepi tanpa berita
blog dah bersawang

aper pun anim ada berita gembira
buat semua kawan2 bloger yg follow anim
dan yang mendoakkan anim

andainya berita anim ini
membuatkan ada yang sentap
maafkan anim
anim paham perasaan orang yang TTC
mcm anim
aper pun jangan mudah berputus asa..
semua orang kena kuat
mcm yang anim lalui

ingat semua kawan2 TTC
Allah adalah kekuatan kita
Hanya pada Allah tempat kita mengadu
mintalah apa sahaja
dia maha Mendengar.




Ai, takkan tengok je.:)
 

Copyright by Aneem Daim,Design by Izza Sakura