Tuesday, 10 May 2016

Happy Birthday

Assalamualaiku
ops..belom cukup setahun lah eryna nie
baru 9 Bulan anak mummy nie
mummy dia sibok nak caleberate
sebenarnya
sempena hari mak-mak jugak
saje suke2
kebetulan aku buat kek lebih
so...
aku simpakan sikit utk saleberate birthday eryna qairen ngn hari mak2....
mummy doakkan eryna Qaireen menjadi anak yang taat akan perintah Allah SWT
untuk mak-mak semua selamat hari IBU yer....

tahu ie first time aku sambut hari ibu
walaupun aku tahu suami aku bukan jenis saleberate
pati bagai nie...
tp aku terharu sebab dia pun join jugak kali ne....
walaupun dia pakai siglet sahaja....
jangan marah ya en somi.....
sib baik eryna pandai cover awak..





Thursday, 28 April 2016

1st day ganti pose sebagai mak org

Alhamdulillah...
Semalam first time puasa sebagai ibu...
Eh belom ramadhan lah....
Lupa nak bg tau....
Anim puasa ganti lor...
Arietu mase mengandugkan eryna anim tinggal sehari jer.
Gara2 nak pitam sebab amik darah.
So..anim nak bg tau pengalaman anim berpuasa fistime sebagai ibu yg bresfeed.
Sebelom nak mengantikan puasa macam yang anim pikirkan....
Susu mesti drop....
Mesti anim penat nanti
Macam2 lah yang negatif anim pikirkan
Sebenarnya TIDAK
Ape yang telah dipikirkan itu tidak terjadi
Ape yang terjadi anim nak bg tau nie
Malam anim mkn macam biasa.
Sahur...anim makan nasi segegam jer
gara2 malas nak masak +seketul ayam
Minum susu kambing rizqi + 4sudu besar oat.
Dan air masak
Anim pg opis macam biasa.....
Pg anim pum pukul 9.00pg dapat 4 oz
1.30Tengahhari anim pum dapat 3 0z
5.00 petang anim pum dapat 3oz..
Alhamdulillah...total 10 oz...
Betenaga sampai lah lepas buka puasa.
Siap boleh siapkan oder kek lagi.
Dan temankan  eryna qaireen main sampai kol 12.30 malam.walau pun mate dah ngantuk.

Wednesday, 20 April 2016

Beg susu + pum susu + buku penyusuan

As salam
Ini lah yang selalu anim angkut ke opis setiap hari kerja. Anim ibu yang berkerjaya,yang berazam untuk menyusukan eryna qaireen sehingga umornya 2 tahun. Anim seperti ibu2 lain yang diluar sana. Yang mempunyai azam macam anim inginkan anak2 mereka mendapat susu ibu sepenuhnya. Wow.... Meletop ayat hakak noh...
Sepanjang menyusukan eryna qaireen memang banyak yang anim lalui.
Salah satunya:-
1)Bengkak susu
2)Susu drop
3)Baby mengamok lapar susu...
Nanti anim akan ceritakan kisah2 utk dikongsikan bersama kawan2 yg akan melalui situasi ini dan yang telah melalui situasi ini.

JOM Oder...

Assalamualikum
sebenarnya anim dah lame wat biz nie..
tp kalau orang ade oder baru anim buat..
now skrg nie dah ade tempat anim letak
so every weekend anim akan buat oder lah
pada sape2 yang tersa nak makan
kek carrot walnut cream chesse
leh lah roger2..kalau yang sekitar
opis anim atau rumah anim....

Tuesday, 19 April 2016

Bila Blog dah bersawang

Assalamualikum
hahhahaiii
bloger
lame x dengar kabar dari anim yer
sejak 2 3 bulan nie
sorry sesangat
keje opis banyak
kalau kat rumah anim jarang mengadap PC n HP
masa banyak anim habiskan dengan Family
tapi..dalam diam masih rindu nak postkan kat Blog
Alhamdulillah hari nie anim
kembali
buat mereka yang  rindu karangan  anim..hahhahah


Friday, 8 January 2016

Happy Birthday 5Month

Alhamdululillah
Harie nie genap Eryna Qaireen 5 Bulan.

8/8/2015~8/1/2016

Tepat jam 3.34 petang

Eryna dilahirkan

Hobi Qaireen
*Senyum
*Gelak
*Sengeh
*Menerap
*Pusing-pusing badan
*Nangis
&
*Suka minum susu mummy
Mummy doakan anak mummy
Menjadi anak yang
solehah didunia dan di akhirat.
Amin

Wednesday, 6 January 2016

SiPengarang jantungHatie....

Àlhamdulillah
Diberi kesihatan yg sihat
Kisah sipengarang jantung hatie
Eryna Qaireen
Semalam kena dera ngan mummy
Pakaikan hat bufday sebab
Semalam bufday kakngah
Anak bby sister....
Kekonon nak wish..hehehhe

Kenkonon nak wat photoshop lah.hehheheh
bukan senang hokey
Qaireen Nie aktif sangat seminit pun x duduk diam...
ini pun yang keberape kena snap ...
nengok hat tu senget sikit...


Ai, takkan tengok je.:)
 

Copyright by Aneem Daim,Design by Izza Sakura