Thursday, 29 December 2011

balik Dusun

sok dah start coti
sbb nak bawak suami p dusun durian
suami teringin sangat nak rase tido kat dusun 
maklomlah dusun skrg nie tyme buah durian
so 
best lah
maklomlah first time 
bila dah kawen bawak suami kutip durian
macam2 kerenah ader
hehhehhe
.
.
.
pacat lah kerengga lah
nyamuk lah
dengan tandas x der lah
nak membuang kena dalam sungai lah
rase mcm zaman2 dulu lah
dengan elektrik x dengnya umah kat dusun 2
bila malam rase gelap2 lah
yang ader cuma pelita lilin jer
.
.
.
Nati kita sambung yer...
da..da..da....

Wednesday, 21 December 2011

Wat hal Lagi..

saje jer bagi aku x dapat siapak kerja aku
aduhai.....
bila lah nak siap nie
HRMIS 
naper lah susah sangat nak buka...
kejer banyak lg nie nak wat
nak nengok cuti nak wat SKT
alahai...
kalau x wat SKt x naik lah gai aku...
kalau ikot sistem SBPA kena buang kejer lah coZ markah dapat  telor Ayam
tinggal 10 hari lg tok siapkan nya sebelom tahun baru masuk.....
dah lah first tyme isi
aper nak tulis pown x tau
harap2 bila dah siap n hantar dapat lah markah banyak...
takot lah gak dapat markah 70% 


Tuesday, 20 December 2011

Jadual Gaji Tahun 2012

info Tok kakitangan kerajaan....
td aku nak print slip gaji tetiber lak terklik pekeliling gaji 2012
sok bacelah jap
laslty terbaca jadual gaji tok 2012

klik lah cini ek kalau nak nengok

http://www.anm.gov.my/main.php

Thursday, 15 December 2011

Anak Buah baru

ye hhhahhahha
kite akal dapat anak buah baru...
Allhamdulillah...
adik aku akan melahirkan baby tahun hadapan
 so betambah lah lg anak buahku...
lepas Hawa Insyirah anak akak aku....
yang paling Junior
kini x lame lg dia akan jadi Junior...boleh lah debik2....
junior  baru 2...
x sabar rasenya 
nak nunggu kelahiran anak buah baru..
dok sebok cakap pasal anak buah baru.....
aku bila pulak...
hehhehhehehhe
:)







Wednesday, 14 December 2011

rase nak bawak keta sorong jer...

sakit nya hatie aku bila pagi nengok keta kena langar
kepek cikit mate kelisaku ...

Friday, 9 December 2011

bufday gurlz sakit

8.12.2011
my bufday yang ker 24 years old
last kusus boleh demam lak...
siap majlis penutup aku x masuk 
sijil member ak tolong ambilkan hhuhuhu
cian dia ...aku manyak susahkan dier
sehari suntuk aku pekena dia
balik kusus pown aku soh dia drive....
memang x larat giler tyme 2..
dah lah panas sangat.....
mlm nya aku call husband g tau dah nak tido 
aku cakap dah x larat sangat...
sbb tau nati husband akan call aku nak wish bufday....
aku g tau nak tido dah...so dia x gangu sbb aku demam just antar msj jer
 bila nengok pg nya ada msj
n dia cal kol 6.15 pg tyme 2 aku dah terjaga memang x leh tido pown
first tyme bufday seorang pesakit....
hope pasnie x jadi mcm nie dah.....

today yayang datang KL....
miss yayang


Thursday, 1 December 2011

December....

akibat sebok ngn hobi baru sampai lupa nak hupdate blog 
hhehehehehhe
anem.anem...
sampai dah besawang blog nie ko buat
x tau lah...
arie nie tetiber jer tegerak hatie nak menulis blog nie...
teringat lak december is Coming...
Tuanya rase diri ini...

Wednesday, 16 November 2011

Jatuh chEnta kat Felt Craft


bila hati jatuh cinta....
memikirkan balik kejer x ade wat aper2
pas 2 lak busan skrg nie
Tb x ader (Rosak)
baik aku wat kerja yang berfaedah
+
+
aku sokodeng n terjah blog2 yang wat flet Craft mcm best jer
antaranya http://sekocinorlie.blogspot.com
dah jatuh centa lah pulak....
siap cari lg kat mane ader kursus nak join hehhhe
tetibe lak teringat
behampiran kat umah aku ader lah pulak 
Kolej Komuniti Selayang
so boleh lah join....
dianya kursus pendek
yuran RM20.00 je
suke..suke bangat
+
+
semalam g tau En Yayang nak join kusus Flet Craft nie
dia ckp okey jer....
thanks kerana memahami
kerana dia tau
aku kesorangan bila balik rumah
maklomlah x ader kejer..
pas balik umah...






Tuesday, 15 November 2011

Over 50 million people in Asia are getting the latest updates from #ChurpChurp! Don't miss out on the fun here!

Over 50 million people in Asia are getting the latest updates from #ChurpChurp! Don't miss out on the fun here!

copy Qarry ikan master Ceff


beceloteh lg....
arie jumaat aku nengok lah program Master Ceff
tah lah macm mane leh lak aku tertengok...
mula2 aku berdiri
mcm dah jatuh chENTA lah pulak 
nengok bakal2 master dok belajor dari master ceff depa
aku pown join sekali lah
heee En yayang pown nengok sekali
tyme 2 dia dah kusyuk nengok (awal lg dia nengok )
aku baru nak join nengok...
-
-
-
sbb aku nengok dia ader wat tempek pisang 
sbb 2 lah aku nengok 
teringat kat kak fiza n abg wan
 yang suke makan ketepet pisang  tyme kejer tempat lame dulu
-
-
-
balik kg next week
aper lg aku cube lah resepi ceff 2
memang sedap .....yumy..yumy..yumy...
nak tau mcm mane
aku nie style x tulis ikot main hengat kat pale hotak jer
-
-
-
bahan2 tumis
minyak masak
bawang besar
bawang merah
bawang putih
halia
daun kari
halba campur
serbuk kari
serbuk cabai
santan
garam
air
ikan
tomato
terung, bendi,cabai hijau (ikot citarasa korang lah)
-
-
cara-cara nya
tumis: bawang besar+bawang merah+bawang putih+halia+halba campuar+daun kari
(hingga naik bau wamngi n warna keperang2-perangan)
pas 2
bancuhkan: kari + serbuk cabai dengan air
masukkan 
bancuhan tadi ke dalam bahan yang ditumis td sehingga kari masak 
(ade bau wangi n pecah minyak)
+
 buah tomato
( yang dihiris halus2 mcm buah dadu tok pekatkan kari )
kemudian
masukkan air n sayur2 yang lambat empuk dahulu
kemudian masukkan ikan dan santan  +air asam jawa+garam secukup rasa
then abis
-
-
angkat tok dihidangkan
- yumy..yumy..yumy...                                     


sumber :1001 resepi pic









Friday, 11 November 2011

P.J.J

As-salam
beceloteh lagi aku di ruang ini
utk meluahkan rase bila 
percintaan jarak jauh 
Vs
Perkahwinan jarak jauh
pengajian jarak jauh
(oh sudah kulalui...)
kini aku harus melalui percintaan vs perkahwinan 
-
+
-
JUMAAT
bila hari jumaat jer hati rasa riang jer
muka beseri.....
kejap2 tengok jam..
pas 2 kate lak kat jam 2 eh..
nape lah ko lambat sangat berjalan yer
(jam 2 boleh lah berjalan ader kaki ker? )
hehheheh
aper 2 pown hati mesti rase riang n gembira 
& dunia nie jadi milik mereka
-
-
-
SABTU
wife: aper lah nak masak tuk suami arie nie yer
( belagak nk jadi cef...tok dapat pujian dari suami)
husban: x kisah lah paper pown x per...
(senangnya kalau suami mcm nie)
tp kalau En yayang aku lg best
kite makan kat kedai jer lah ....
(lg..best...lg best...aku nie malas cikit)
lg pown arie cutie kalau boleh nak berehat jer
tp kadang2 jemu jugak makan kat luar nie...
menu yang same jer nengok kat kedai .
-
-
-
AHAD
semua mereka yang PJJ kalau boleh
nak stopkan jam 2 kalau boleh
hhehehe
kenape ek?
nak tau kenape
saat ini akan ditingalkan oleh suami @ isteri 
maklomlah weekend husband n wife
ape2 pown pasti ader 
air hujan yang turun kat bumi
sedangkan hari x hujan pown
hehhehhehe
siapkah dia?
( akukah,diakah,kamukah,sape2 jer)
yang pasti jumaat akan muncul lg.....Hehhehhehe
saat ini hati jadi sayu....
dunia disekeliling menjadi saksi kita ditinggalkan seketika...
(syahdu sungguh ayatnya..hehhe)
-
-
-
ISNIN+SELASA+RABU+KHAMIS
membilang hari
bilakah munculnya hari jumaat
sabar itu separuh daripada iman..
.






Thursday, 10 November 2011

anniversary 2 month...

10.11.11
genaplah sudah Pn aneem bersatu ngn En Yayangnya
hehhehhe
kejapjer masa berlalu
sedar x sedar dah dua bulan kami diijabkabulkan
ape2 pown Allhamdulillah semuanya dah selamat
moga2 bahgian n berkekalan hingga akhir hayat
Amin.......
(tolog dokan same yer :)
-
-
-
esok akan menjelma
penat balik kg x abis lg
nie nk kena baliklg
anak buah lak nak kawen
maklomlah owang nak amik tarik
11.11.11 ( akad nikah)
so kendurinya
12.11.11
terpaksa lah pulang
heheheheh
tp best aper leh balik kg....
akibat lepas kawen
x leh balik kg 3minggu...
hehheh akibat bajet kurang
maklomlah baru masuk kejer
-
-
-
menunggu hati esok yang bakal tiba..
moga kedatang esok lebih menceriakan
-
-
-

p/s: perlu siapkan kejer sebelom balik opis next week
cayok anim...cayok...





Wednesday, 9 November 2011

Orang Baru raya.....

As salam...
kini aku kembali...
yeyyeyyeyyee haa..
setelah 4 hari coti berblog n bekerja hehhe
maklumlah balik raya kat kg
kat kg lak x der line internet
-
-
5.11.11
dah sampai kat kg....
bako lomang (thn nie x wat ketupat)
then bawak mak suping kueh raya
kiter x buat juadah berat2 (coz malas nak basuh pinggan)
-
-
-
6.11.11
Raya AidilAdha
maklumlah taun pertama jadi isteri
n
 beraya bersama suami terchenta
taun pertama tangan suamiku dapat ciuman istemewa dari wife tercenta
(gediz nya entry)
pagi2 dah kelam kabot bangun awal nak p sbyg raya
then balik rehat2 kat umah
suami ku ikot abgku pusing satu kg
maklumlah abg iparnya bujang lg
so jadi bujang  jugak lah bila ikot abg ipar hehehheh
bini kat umah dah lupa seketika(jgn mare yer En yayang)
gitu lah kisahnya raya aidiladha
-
-
-
7.11.11
benda yang x diplanning
tetiba jer ikot
akaku cadang nak ker penang
nengok kakaku sakit
so semua join lah kecuali abgku
kena jga umah ehhehe
sampai gak penang akhirnya
akibat kepenatan drive 
aku ponteng keja 
arie selasa
-
-
-
8.11.11
hari cotie 
besenang lenang pn aneem
. ~.


Friday, 4 November 2011

hujan ..buatkan aku beceloteh pjg

arie nie ujan..
so aku lupa da
kalau ujan jalan sibok sikit
sepatotnya aku gerak awal lg
disebabkan ujan aku takot nak mandi (air sejuk sangat)
hhehehhhe
so aku gerak dari umah kol 6.45am
-
-
so sampai lah lewat kat tempat kejer
selalunya 7.15 aku dah sampai 
nie 7.40 aku baru sampai lewat 
10minit ja tp dikira lah...
seganlahlak nak minakbos sign...
so tepaksa lah wat muka 
selenge jumpa bos
-
-
semua bos2 tekezut aku masih kejer lg arie nie...
selalunya aku n kawan (1 opis,sebelah meja) coti sekali 
tetibe lak kembar dier x coti hehhehhe
kawanku balik tumpang kwn dia selalunya dia balik nek bus
so tepaksa lah ekot driver..hhehhehe
paperpown kawan selamat balik kg n salam Aidiladha...
-
-
-
-
lajulah pulak jam nie jalan (tp standart jam lah kan) aku jer yang rase
sedar x sedar dah kat kol 11.00 dah
x sabar rasenya nak balik kg jumpa mak
dah lame x jumpa mak 
pas kawen baru sekali jer balik kg
2 pown takot2 sbb mak majuk ngn aku
selalunya aku balik kg 1month 2x (mau dia x majuk )
nie pas kwen baru balik sekali
ajak suami balik 2 minggu pas dia cakap x yah lah kita balik raya nanti lah
sedih gak dengar jawapan mcm 2
apakan daya syurga isteri kini beralih ke tapak kaki suami
papepown mak raye nie kite balik kg tau
mak jangan rsau
doakan kite sampa ngan selamat.
-
-
-
-
Insyallah dalam kol 4.30 pas balik kejer aku akan drive keta ngn ditemani makcikku balik kg
(nasib ader makcikku kalau x sorang2 lah drive balik perak)
pas 2 nak benti amik en Yayang lak kat Kg dia
sbb dia paking keter kat kg dia
nak raya kat umah dia mak dier n bapak dia p Makkah (merangkapmak n pak mentu)
so nampak gayanya tahun depan terpaksalah beraya kat Kg mentualak (raya Posa)
-
-
-
-
papepown selamat menyambut aidil adha
kepada semua boger.....






Thursday, 3 November 2011

Demi Masa...

setelah mendiamkan diri selama sminggu..
kini aku kembali ber bloging...
hehhehheheh
tau x kemane perginya (mestilah x tau kan...hehe)
kite pegi kusus
kusus pengurusan masa.
yer lah owang yang x reti nak bahai masa ko kena lah pg kan....
hhehehhe
kebanyakan yang datang dah banyak exprien ...
tgl 3-4 jer yang masih muda2....
hhehehhehhe
aku tergolong dikalangan yang muda2 lah.....
memang best gile penceramahnya...
penceramahnya iport dari UPM maysia...
mcm lah jauh sangat hhehehhe
best giler Dr 2..spoting bangat....
rase sedih gak bila dah nak abis kusus nie..
bila dah kembali bekerja kan...
hehhehhe
paper2 pown 
aku harap pas nie leh gunakan masa dengan sebaik yang mungkin....

Thursday, 27 October 2011

Perkara penting yang anda perlu buat sebelum anda bercadang untuk hamil


Makan asid folik

Walaupun anda merasa diri anda sihat dan tidak mengalami sebarang kekurangan zat dan vitamin, anda masih perlu memakan asid folik sekurang-kurangnya 400mcg sehari sekurangkan kurangnya 1 bulan sebelum mengandung. Asid folik, walaupun terdapat dengan banyak dalam makanan dan sayuran seharian, ia mudah rosak apabila semasa proses memasak. Kekurangan asid folik dikaitkan dengan kecacatan saraf seperti spina bifina.

Jangan merokok dan meminum alkohol

Hentikan serta merta sekiranya anda bercadang untuk hamil dalam masa terdekat, banyak penyelidikan yang telah dijalankan menunjukkan merokok dikaitkan dengan bayi yang kecil semasa lahir, bayi pramatang, keguguran dan sebagainya. Ia juga dikaitkan dengan ketidaksuburan dan kekurangan sperma pada lelaki.

Kurangkan minuman berkafin

Terlalu banyak minuman cafin boleh mengurangkan keupayaan usus anda untuk untuk meyerap zat besi dan meninggikan risiko keguguran dan kematian anak dalam rahim. Kurangkan pengambilan secara beransur-ansur dan gantikan ia dengan minuman jus jika anda suka. Walaubagaimanpun anda masih boleh meminum minuman bercafin satu cawan sehari semasa mengandung.

Pastikan berat badan optimal!

Sekiranya anda mempunyai berat badan yang normal, anda lebih senang untuk hamil. Penyelidikan telah menunjukkan meraka yang mempunyai berat badan yang terlalu rendah dan terlalu tinggi lebih sukar untuk hamil. Sekiranya berat badan anda tidak memuaskan, cuba untuk memperbaiki dengan mengurang atau menambahkan berat. Berbincanglah dengan doktor anda cara terbaik untuk menguruska berat badan anda.

Simpan cuma makanan yang sihat sahaja dalam peti sejuk.

Anda tidak perlu makan untuk dua orang, tetapi dengan amalkan memakan buah-buah dan sayuran 4-5 hidangan sehari ia boleh membekalkan nutrient yang anda perlukan sebagai persedian untuk hamil. Makanlah bijiran whole grain, susu, yogurt atau jus yang kaya dengan kalsium. Sekiranya anda pengemar ikan, kurangkan memakan ikan dari jenis jerung, sword fish dan tuna kerana ia mungkin berlebihan dengan kandungan merkuri, bahan yang boleh memberikan kemudaratan kepada bayi anda.

welcom Farah CGC

thanks..adikku sudi melawat blog chenta nie....
pa per pown gud Luck your SPM this year...
try be the best ok....

Wednesday, 26 October 2011

aneem Love azrul~~~


nie jer wedding pic yang sempat aku copy pase dari FB.....
wat tatapan semua bloger...

Add caption





















Tuesday, 25 October 2011

tido lenaku

dah 2 hari asik lambat jer ker tempat kejer...
semalam bungaun awal tp...
jalan jem lak...
arie nie bangun lambat lak....

Monday, 24 October 2011

Paip Punya pasal

Pagi ahad .....
Lepas Brekfast ..

En yayang dah mulakan kerja dia..
membetulkan paip yang liking...

Tp aku nie gatai sngat mcm lah En yayang aku Nie plumbing yang Pro sangat
Suruh lah dia siapkan....
n wat jadi cantik2.....
poli paip yang lebih 2 potomg n samboungkan ngn L bowl..
bila nak sambung L bowl 2 asik2 likin.liking....
cian dia ....
aku dah penat  naik turun naik turun tangga utk on off  paip kat bawah 2..
 sampai terlena...
kesian dia siapkan sorang2....
sampai lah magrib ...
x siapkan lg...
last2 sekali En yayang wat  keputusan serender....
cian lak dia aku tengok...
bini request mcm2.....
en yayang map yer......
next week Kita sambung ok.....

Thursday, 20 October 2011

Lexis.port Dikson-makan hangin

as salam...
first tyme datang PD.
nie pown sebab kusus kalau x ..
x der nak datangnya...
my b datang gak...kalau En yayang Ajak Honeymoon...
hhehheheh
-
-
-
-

name jer kursus tp elax jer lebih hhehhehe
travelnya 2 day....
kusus 1  day
so aper lg enjoy lah ..
ngn miss Ida.....
jenjalan kat pd...jalan pown x tau sangat kitaowang main redah jer...
nampak jer sing board kitowang ikot jer...janji leh sampai...
tempat yang nak tuju hehhehhe

legend of water chalet.......2nd trips

bila larut malam legend of water chalet .....
x der kejer ....lor posing kat tepi wash room...ahaks....

sun in the evening......beautiful....

lepas jatuh....terus posing atas banana...





at pantai cenang.....

Monday, 17 October 2011

Futher Study....

As-salam semua....
akibat terbaca paper semalam..
so arie nie dok hengat pasal tawaran futer study 2 lah
nak futher atau x.....
impian nak futher ..
tp
-
-
-
- manyak gak nak kena pikir
-pasal Working
-pasal money lg / costing
-En yayang
-Diri ini
dalam dilema nie
x lame pown 2 tahun jer

Thursday, 13 October 2011

jumaat is Coming

esok : jumaat bakal menjelma.....
En yayang akan coming maknenya
hehhehhe....
welcome ....
:)
-
-
-
-
sukenya dier
hhehehhehhe
dah nasib
jd wekeend husband n wife
nak wat mcm mane kan
so terpaksa lah aku 
hehhheheh
nak benti kejer sayang lak

en yayang soh balik perak
insyallah kalau x der paper awal bulan 1 ! nie 

kiter Apply balik perak ek
Kalau ader Rezeki ader lah
sabar yer
walau pown post kat State x banyak 
Doakan sy dapat Balik ek 
Berade di sisi En yayang tercenta....

Monday, 10 October 2011

demam...Oh Demam

setelah sekian lame sepi
akibat daripada demam yang berpanjangan 
entah lah x tau nak cakap aper dah
panadol dah abis 3 papan 
ubat klinik dah abis satu papan
ubat batuk dah ader 3 botol
x tau lah yang mane perlu dihabiskan dulu
ubat selesema tinggal lg 4 biji perlu dihabiskan
tp hidung still mcm biasa lg
antibiotik
yang berwarna pink 
menakotkan aku untuk menelanya
rase mcm telan jelly boll jer( ik penah rase ker...xlah..imagin jer lebih)
En yayang balik weekend pown terpaksa jaga aku demam
cian lak nengok dier
x dapat temakan dier nengok Tb makan same2
aku jas terlantar atas tilam jer
mcm binggung jer
badanku panas sesangat
muka dah rase mcm terbakar hangus jadi arang

p/s wat En yayang::
mapkan ayang ek....
menyusahkan yayang ..

Tuesday, 4 October 2011

Bersawang ......~~~

kini aku kembali menulis blog yang dah bersawang ini
setelah sekian lame bercoti n baik dari demam batuk n sakit perot
lepas jer majlis kawen mcm2 penyakit datang 
mungkin Allah nak menguji hambanya ini sabar x bila berjauhan dgn
En yayang setelah diijabkabul nie kan
pas 2 ditambahnya sakit pulak
hehhehhehhe
Allhamdulillah aku bejaya mengharunginya
kini aku rase selesa n bahagia ngn status sekarang
walaupown menjadi weekend wife
Terima Kasih kepadamu Allah kerana
Membuka pintu hati kami supaya kami disatukan
sebagaimana Allah menyatukan Adam N Hawa
amin

Monday, 26 September 2011

W-Day from OP

location: at Camron , Teh Boh Factory
op: https://www.facebook.com/Ottomen88

smile :)

meke up: Roses lily spa & Beauty
Op: Mieey Photograpy
aT: home sweet home

at: Taman Msia Tapah
Op: MieeyPhotography

Wednesday, 21 September 2011

Shooting Vs HoneyMoon

18.9.2011: 
Shooting post wedding @ cameron
                  dah lah terlambat bangun  pg 
                  tersedar kol 6.30 ape lg kelam kabot lah bangun 
                  hingatkan nak amik suasana sunrise
                  tp x sempat lah pulak kol 7.45 baru gerak dari tapah
                  lebih kurang kol 8.45 baru sampai kat amron..
                  tyme 2 mata hari dah ader kat aas pale dah.....
                  so x dapat lah nak wat pape..ehhehhehe
                  amik jer lah yang mane patot kan ahaks......
3 Hours phos wedd hotoshop
pas 2 
aper lg jenjalan lah
di sekitar camron 
( mcm x penah datang jer hehhehe)


                  


pak andam tipu....

12 hari berlalu.....
kalau terkenang majlis wedding di rumahku 
sanggatlah sakit hati
pak andamku wat hal
hantar owang tp owang yang nak datang 2 x mo datang 
-
-
hujan 
jauh
padahal payment dah bayar semua
datang mekap lak x bawak barang yang cukup
boleh pulak pinjam lipstik kaat orang
pas 2 lak bulu mata palsu 2 
mcm bagi pakai yang orang dah guna
sakitnya hati aku......

Wednesday, 7 September 2011

tinggal 3 hari lg

hari yang dtunggu bakal tiba
 so
 harap2 semua nya selamat
 amin...

Friday, 26 August 2011

Salam Lebaran

AS- Salam
to blogger2 n En yayang
di kesempatan ini 
aku terlebih dahulu  memohon ampun n map kepada semua
-
-
-
-
-
SELAMAT HARI RAYA ADILFITRI
balik kg hati2
yang drive 2 pandulah dengan penuh berhati2 ya....
ingatlah owang yang tersayang ...
-
-
bila balik kg perasaan neves sesangat coz 
lg 2 minggu nak tawen hehhehe
ape2 pown
aku beharap agar 
segalanya berjalan dengan lancar..
Amin.....

Wednesday, 24 August 2011

CUTI RAYA vs CUTI KAWEN

alang2 nak balik kg cuti taya kan
so balik terus lah coti kawen....
mula2 pas raya nak masuk balik kejer 
2 hari (5/9 n 6/9)
memandangkan jarak n perjalannan yang jauh 
pas2 lak cos ting yang tin 2 hari nak balik KL 300
baik haku amik coti jer
terpaksalah mengambil coti
harap2 bos bersetuju lah ngn cuti 2
hengat nak jumpa bos 
tp bos arie nie coti lak
so nungu esok lah pulak
(sebenrnya ah lame nak jumpa bos tp segan lor nak mintak coti
 coz baru jer masuk kejer kat cini nak mintak coti pjg pulak)
-
-
-
-
-
sbb2 itu lah dari sehri ke sehari aku nak jumpa bos terbantut niat 2
tp sok terpaksa n dipaksa jumpa bos gak
alahai seganya nak g tau nak cuti pjg sbb nak tawen
bos aku ok 
cuma aku segan jer ngn dia
-
aku dah mula start cuti isnin nie (29.8.11)
sampailan Isnin bulan depan (19.9.2011)
kpd sesape yang nak cari aku 2 
boleh jumpa aku di kg ek.....

jempotlah ke umah den:
makan nasi minyak....
x payah bayar free of charge
siap leh bungkus bawak balik lg 
hehhehehhe



Tuesday, 23 August 2011

kasut wedding....

ader ker owang pakai kasut wedges tyme kawen?
x pelik ker?
selalunya owang pakai hells kan...
-
-
-
-
-
-
-
x per kita ciptakan kelainan lah
ok aper
tp
nanti pelik lak kan..
x per janji hati ita puas kan..

p/s: picnya nati kita up load






Monday, 22 August 2011

20 hari lagi....

hari bahagia akan muncul..
tp duka semakin melanda di jiwa..
bila teringat akan meninggalkan tangungjawab anak kepada ibu n bapa tercenta
setelah menjadi isteri kepada suami tercenta
hari bersama2 ibu n bapa
aku bingun..
aku rimas..
aku sedih..
mcm mane nie
:(

BzZzZZzZz

arie terasa bizznya...
manyak sangat kejer perlu disatelkan...
pic nak hantar utk wat baner belom carik lagi..
kad2 kawin yang terlambat kasi alamat belom pos lagi....
jahit baju nikah belom siap lg....

Friday, 19 August 2011

Belom Satel...

uit..mcm mane nie...
dah bingung kedai nie mcm cari pasal jer..
dah lah akunya kenduri dah dekat
sebok nak renovation dia nya kedai
fitting room dr seminggu.ke seminggu aku tunggu x siap2 lg...
sakitnya hati..
aku dah kelam kabot nie..
( naper lah banyak sangat yang dugaan kau berikepadaku Ya Allah-
namun aku harus tabah untuk menhadapinya
mungkin ada hikmah disebaliknya)
en yayang dah hangin semalam..
tanya aku mcm polis
mcm2 ditanyanya..aku dah bingun...
nak jawap aper..
aku ckp aku dah call tp kedai masih renovation....
????
 ( 0  )
 :( ?

dah kena block

map lah en yayang yer coz anset dah kena block...
coz terguna lebih lak bulan nie....
len x sy x buat dah...
bukan nya saja2 sy terlebih bajet
amenjenci case..
sy terlebih lah guna...

Thursday, 18 August 2011

wedding kad simple?

nie lah rupe kad yang dah siap....



dalam proses pengeposan tok kawan2...


alamt kenkawan yang antar melalui msj yang dicopy mauk dalam buku wedding.

100 keping stem yang baru dibeli....


proses penampalan stem....abis semak meja opisku ngn kad2 kawen hehhehe...



tada..dah siap.....


telah diasingkan tok pos mengikut negeri2 di seluruh pelusuk malaysia...


total kad yang akan dipos.....


As-salam

pagi kenkawan...
rie nie tepaksa masuk kejer awal
coz kejer perlu disiapkan arie nie..
hhhehhehhe

sambung kejer dulu yer....

Wednesday, 17 August 2011

SaHur terlelap sudah

Allhamdulillah...
sempat jugak minum air 2 teguk....
akibat daripada bangun tp tido balik hehheh
x per my b dugaan yang Allah berikan kepada hambamu ini...
untuk menguji hambamu ini mampu x berpuasa kalau x sahur...
hehhee.....



Tuesday, 16 August 2011

new frens...

10q...
u follow me..me follow u
http://queen-of-colors.blogspot.com
moga persabahatan ini bekekalan....
amin...
salam persahabatan watmu...

Monday, 15 August 2011

Dugaan Nak Kawen..

start aku merisik sampai dah nak kawen
 mcm2 dugaan yang kuterima darimu ya Allah..
hambamu ini terima dengan seadanya....
mungkin ada hikmah di sebalik ini semua..
ku beharap moga2 dipermudahkan segala urusanku selepas ini....
amin.....

bila dah dapat tukar kejer ..
mcm2 dugaan yang diterima...
dah lah nak siapak persipan kawen..
berulang alik balik kg...
duit erbang diatas jalan sahaja..
lepas 2..
gaji baru pulak lepas kawen baru dapat .....
aku mengunakan saki baki yang ada untuk hidup di KL nie....
(ya Allah kau limpahkanlah rezeki kepada hambamu ini)
bila PM umum kan dah dapat bonus (hatimenjadi riang)
rasa x sabar tunggu 15.8.11(isnin)
kini isnin muncul....
tiba di opis kenkawan sibuk cek bonus kat mBB2u...
aku pown wat2 kalot gak....
bila dah open...
ik....
baki yang ader rm30.00
ini maknanya bonus x masuk....
(Ya Allah begitu besar dugaan mu terhadapku)
kini aku terima seadanya.....





Saturday, 13 August 2011

posto-posto

kenkawanku yang dihormati..
kad telah dipos ke rumah anda..
tunggu yer...

Friday, 12 August 2011

As-salam

Jangan guna “Bye” kerana“Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”Jangan guna “A’kum” kerana“A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.Jangan guna “Semekom” kerana“Semekom”bermaksud “Celaka Kamu.”Gunakan perkataan“ As Salam” sebagai singkatan bagi“Assalammualaikum.” Tolong forward kepada umat Islam yang lain , untuk elakkan diri daripada membuat dosa.. 


sumber selanjutnya klik di cini


http://cheryeastarclub.forumotion.com/t421-maksud-salam-dan-salam-yang-sempurna

Thursday, 11 August 2011

wedding Card

huuhu..
2 hari aku menungu hari yang hujan & mendung
menjadi cerah....
tepat jam kol 1.p.m aku betemankan member...
ke pejabat pos mini kat plaza pekelling..
first yme pg nie...
redah jer lah kan..
masing x tau lah katekan....
akirnya jumpa jua.....

akak bg saya stem 100kpg  yang 60sen
huhu..melayang wit aku Rm60 arie nie...
hehhehe..x per kenkawan puya pasal
aku beanja ek....
hehhehee

balik opis sempat lg tido 1/2 jam..hehhe
BZZZzzzzzzzzz

bagun kol 2...solat
then
aper lg kejer lah siapkan kad yang belom diletakan stem
nasib baik awek tomey ader tolong den..hehhehhe
so satell lah semuanya..hehehhehe
wat mase nie masih ader lg member yang belom hantar alamat..
yang 2 kita hantar kemudian k...
kite akan hantar fasa pertamnya esok hari.....

10Q abg posmen...:)

Wednesday, 10 August 2011

Stem...

niat di hati semalam lg....
tp misi mesti diteruskan...
arie nie mesti pergi jugak....
kalau ujan pown redah jer lah ..
nak wat mcm mane kan..
arie dah suntuk....
nak jalan kaki atau nak drive....
kalau drive...paking susah nak cari...
kalau jalan kaki kena redah ujan is..mane satu nie...
kala x pegi kejer x satel....
bila kejer x satel.....
manyak lg lah yang perlu dibuat..
so masa kan terbuang mcm 2 ajer.....
rugi-rugi...

so..keputusanya pegi jugak.....
amik payung dalam kete jangan lupa yer...
nati kebasan..
bila demam x der owang nak jaga n bawak p hospital..
en yayang jauh nak temankan..
kalau ader sayap boleh lah terbang hehhehhehe

sebulan sahaja lg = 30 hari lagi

tinggal 30 hari jer lg..
hari yang ditunggu tiba jua
aku harapkan semua bejalan ngan lancar...
amin...
harap2 x ader lah yang komen2 yer..
x leh wat pelamin atau..
pelamin x ok ker..
mahal ker..
jangan manyak songeh sangat....
yang pasti hanya kenangan terindah..
sekali seumor hidop ja...

as-salam

muning semua pagi yang..
aku sapai awal opis..
aku tido dalam keta dulu hhehee

Tuesday, 9 August 2011

Fening...

nikah:
baju dah siap tp blink2 nya belom siap lg....(nak letak daimon @ letakmanik tampal jer ek)
dah bingung pikir pasal benda nie...huhuhu
tudung x cari lg..
viel pown x cari lg...
kasut pown x cari lg...hai mcm mane nie...
help ..help....

bilik pengantin:
langsir dah siap.(nak jahit manik jer)
belakang katil nak belikan langsir n pomender belom siap lg.
mcm mane nie...


Monday, 8 August 2011

merajuk...

ader jer yang x kena..
asal balik kg ...
heran bin ajaib...
ader jer yang nak naik angin....
kalau makan angin x per gak...(kembong perot)
ish..ish..ish....

Friday, 5 August 2011

iDea...

harie nie x ada idea nak coretkan..
En yayang jangan busan yer sekodeng blog nie...
hhehhehe
arie nie laling x tau nak tulis pasal aper....
coz dari semalam siapkan need statmen 2
sampai lah pukul 10pg td....
mata dah naik juling otak dah blank....
ape2 pown dah x leh nak pikir...
bg lah dia berehat sebentar....
ehhehheehhe

nati kite free kita sambung balik ek....

Thursday, 4 August 2011

36

tinggal 36 hari lg huhuu
begitu cepat masa berlalu....
sedih,happy semua ader...

saat ini aku masih sibuk melihat wedding kad yang akan dipos tok kawan2...
mane2 lg kawan yang tertinggal....
buntu menghantar msj....
untuk meminta alamat....

kawan2 help mee......

Wednesday, 3 August 2011

111

cantikkan tajuk dier..
ini maksudnya lagi

1BULAN

1MINGGU

1 HARI

hari yang akan mengubah status diriku
cik hanim kpd Pn Hanim...
isteri kepada suaminya
bakal ibu kepada anak2nya.

Tuesday, 2 August 2011

1 bulan 1 minggu 2 hari

menghitung hari....
hari yang dinanti bakal tiba...
aku doakan moga2 majlis berjalan lancar
en yayang awak dah bersiap sedia ker tok soalan yang bakal ditanya oleh tok kadi...?

Monday, 1 August 2011

demam...

badan dah panas ...
rasa x larat sakit badan semua ada.....
nie lah penangan balik kg...
n banyak kejer yang wat..
dah sakit...
rasa mcm badan nie dah tua jer...

puasa...

selamat menyambut bulan ramadhan kepada semua umat islam.....
walau pown x dapat menyambut 1 ramadan bersama ibu tercenta di kg
tp hatiku tetap puas sbb dapat balik kg semalam....
tp mak jgn risau next week owang balik kg lg....
teman mak buka pose n sahur same2....
walau pown dok kat KL skrg nie
aku still blik kg mcm dulu  gak...

Friday, 29 July 2011

kenyang sesangat....

arie nie bos bawakan nasi lomak tok kitaowang semua..
fuh..best sesangat.....
perot nie dah rase kenyang sesangat..
dengar citer petang nie makan soto lah..
fuhhhh......

kad kawen....

satel dah  poblem hheheh
kad kwen dah siap so skrg boleh lah kita
menghantar ket kenkawan2 kita hhehhehhe
pas nie tunggu lah dari sy ek  kad hari ray hehhehhe

Thursday, 28 July 2011

rindu...

rindunya kat blog...
minggu nie bz sesangan sampai FB pown x sempat nak buka hehheeh
al maklumlah.....
manyak kejer yang perlu disetelkan......
naper lah kejer nie x penah siap2....
 dari ahd sampai lah rabu still penuh ngan kejer...
arie nie pown bz gak..tp i curik2 mase jer meng hupdate...
sbb tau nati ader yang skudeng dalam diam blog nie....
hehhheheh

nati kiter pos lg ek..
ade kejer cikit....

Thursday, 21 July 2011

tay..pot (pot luck)

tyme kejer kat sekolah arie 2
teringat kat sowang cikgu nie
geng2 cikgu ader wat jamuan (pot Luck)
tp dia bg name tay pot...
hhehehheheh
kita owang tyme dia cakap 2 mcm heran n pelik
aper dia cakap nie....
bila tersedar baru kita owang betulkan pot luck lah cikgu (bhs kelantan)
mane nak paham..
kiter pown tyme mula2 dulu pown x paham gak hehhehhe
pas 2 abis lah semua gelak2...
sampai keras perot...

Monday, 18 July 2011

apoitmen..

tepat jam 2 p.m aku gerak ker poliklinik Tanglin tok wat apoimen HIV
Alhamdulillah dapat gak aku wat apoimen tok esok...
nurse cakap datang kol 2.00 Ptg tok
amik saringan HIV tsbt
so Kita tunggu lah esok ek

Thursday, 14 July 2011

Last day ganti pose

arie nie....
las day aku pose ganti
x larat sesangat..
td pg perut dah berbunyai..
tyme skrg nie bertambah bunyinya.
dugaan..cobaan...
sabar yer perot..
nati tyme bebuka baru boleh makan yer.....

Tuesday, 12 July 2011

cuti.

minggu yang memenatkan..
jumaat 01 jun
pg umah akak antar keta akak (pinjam jap) pas 2 nak
balik kg coz nak amik keta ku yang ditingkalkan coz my brother tolong ubatkan

sabtu 02 jun
odway balik kg amik keta (tyme nie perot sakit sangat)
cadangnya nak naik bus balik kg tp perot meragam lak
terpaksalah akak hantar kat kuala kangsar
abg lak amik dari kuala ke Kg

ahad 03 jun
ehat...
perot ku sakitnya semakin parah
dari kol 4.00 am sampai lah kol 10a.m
x henti2 sakit aku dah x berdaya..
jusat tido tok menahan kesakitan
ingatkan lega coz dah makan ubat
pil chekiti on yang mak kasi
lega lah sementara
 ingatkan dah ok sampai esoknya coz dah boleh
tido sampai pg..

isnin 04 julai
Sakit perotku semakin parah..
aku rase macam orang nak besalin jer
kejap2 ke taandas..
dah penat
rase mcm nak jer aku tido kat dalam tandas 2
akirnya terbaring lesu di rung tamu...
akak ku ajak ke klinik tp x boleh nak pg coz dah kejap2 nak ke tandasnya
akirnya akuku shj ke klinik mengambil ubat (garam)
lastly minum air garam perutku terasa ok..
ptgnya aku ke klinik utk mdptkan MC aper kes dah cuti arie nie....
dapatlah MC 2 hari...
aku sambung cuti lg 1 hari jadi lah 3 hari

rabu 06.julai
aku begerak pulang ke KL
tok kembali menyambung tungas
ye hahhahha

Kamis:
masuk kejer seperti biasa

Jumaat 7 Julai
dapat pangilan daripada akak
g tau sepupu meninggal
bergesas pulang ke kg mak

alhamdulillah semuanya dah selesai....

Thursday, 30 June 2011

Denda n Syarat

sememangnya aku ingin berdiam...
tetapi memikirkan sampai bila haru begini..
masa terus berjalan....
hari semakin tiba....
ape2 pown x satel lg....
aku harus memujuk hati n memapkan dirinya.
setelah agenda merajuk berjaya dipujuk..
tetapi pujukan yang berjaya itu ada dendanya n syaratnya.
(saje bagi dia x melakukan kesilapan lg)
sendiri buat sendiri tanggunglah.

dendanya:
masih memikirkan Lg....

Syaratnya:
Tengah Menyiapkan MOU.
(b coz x akan berulang lg benda2 mcm nie bila dah bersatu)


Wednesday, 29 June 2011

Kampungku...

this week sekali lg balik kg...
my fish (keta kelisa ) tertingal kat kg..
semalam  cal mak mak g tau sepupu sakit n mak saudara yang kat kg masuk wad 
dah 2 hari ada kat wad coz jatuh bilik mandi....
dengar dari cakap mak kepalanya bedarah (akibat dari jatuh)
mey b ader luka kecil kot d bhg kepala.....
(hati jadi sayu bila mak ckp mcm 2)
rasa menyesal pown ader minggu pas balik x p jenguk niat d hati nak p tp x kesampaian akibat ari ujan)
nak p nengok keta lak rosak...
jumaat dah besiap nak balik...
antar keta kak dulu baru lah
 paginya begerak jumpa mak umah mak saudar..
then amik mak baru lah...
balik kg naik bus..hhehhehhe
(rase mcm perjalanan nie letih jer)
ape2 pown doakan selamat sampai jumpa ibu tercenta....


merajuk...

masuk arie nie 4 hari dah aku majuk....
naper lah susah sangat diriku nak mamapkan mu....
kan sy dah ckp bla saya majuk susah nak pujuk..
awk degil sangat....
amik rasakan...
penangan memujuk cik anem....

Sunday, 19 June 2011

bufday boy..vs father day

balik dari beli barang kat pasar pagi ...
sambil drive aku melayan Hot Fm di radio....
tetibe Faizal Ismail wish appy father day kat semua owangyang menjadi ayah in the world
tetibe aku teringat..
alamaak mcm maane aku leh lupe bufday En yayang
(tp sblm 2 kat fikiran aku ingat bufday dia jer)
tibe harinya aku leh lupe lak..
my b kepenatan mencari cadar pengantin..
abis semua kedai kat Jalan Tar 2 aku masuk...
kamdar,gulatis, maya,sogo,maydin....
dah ah paking keta kat Pertama
punya lah jauh jalanya..
lastly beli cadarnya kat jakel...
pas beli punya lah jauh nak ngankut cadarnya
nasib baik ader adik kesayangan n adik ipar yang rajin
(puji cikit ) ahaks..
balik 2 p cari kedai makan ....
tourisnya adik ipar lastly cari kedai nasi lemak kat area Kg baru x jumpa..
lastly makan kat kedai tomyam kat Bandar baru Selayang.
boleh tahan lah ..sampai umah dalam kot 12.00pm
mcm mane aku leh lupe...
tp aku msj en Yayang dia g tau dia dah nak tido dia penat
(mcm mane lah aku leh x teringat langsung) 
aduhai..
xpasal2 majuk satu hari..
aku pown x berani nak cal @ msj..
angin satu badan dia..
En yayang mapkan saye yer..
x ader niat nak melupakan...
pas nie kite x akan lupakan ek..
(tp present dah kasi kan...hhehhehheh)



Friday, 17 June 2011

Jam Loceng.....

jam dah berbunyi kring..kring..kring.....
5.30 am
masih awal lg.....
bisingnya jam nie...
gangu jer aku nak tido.....
klik...reti pown diam jam nie..huuhuuh
aman tidurku tanpa ganguan mu jam...
ZzZzZZZzzZZzzzZ
terjaga
alamak..dah pukul 6.45 nie
alahai lambat lah aku kali nie....
mandi..
solat....
 jam 6.55am 
aku meluncur di atas jalan ipoh yang semakin sesak sekarang nie...
aduhai naper lah jem sangat nie.....
kalau ader motor kan best....
boleh merempit bila terlewat bagun..heehe
sesampai di opis jam dah menunjukan 7.38am..
ala jus 8 min jer...ruginya hhehheheh
seganya nak mintak tandatangan bos hehheheh

p/s:len kali jam kejutkan bangun yer..



Ikan Laga

naper lah dah dah berjangkit dr azira (bakal Adik ipar)
akibat dari kesunyian di rumah beseorangan 
semalam ke pasar mlm cari juadah mkn malam.
tetiba lah pulak perot nie lapar lak...
tepaksa lah besiap ke pasar mlm (nasib arie nie ader pasar mlm)
sampai ke pasar mlm aku mencari2 juadah yang sesuai ok mkn malam....
tetiba lak..
terpandang sorang akak makan satay..mcm best jer...
cedap nie ...lg betambah lah perutku berbunyi....
jalan..n terus berjalan aku ternampak lah abg satay  ngah kibas2 api satay...umph..cedapnya....
me:   bg  satay 5 cucuk  2 daging 3 ayam abg
abg satay:  jap yer adik
me: okey
abg satay: siap dik...RM3
me: 10q "beli yer"
Abg satay: Jual adik
then pas 2 pg cari sosej lak....beli lah 2 ketul...
dah abis semua beli ...
dah nak balik ternampak lah pulak owang jual ikan laga aduhai...cantik2 lak ikan laga kali nie...
mula 2 x mau beli tp bila teringat kat umah sowang2..
boleh gak layan ikan nie kan kalau boring2 kan.....
rembat jer lah yang murah nie RM 6 jer..hehheheh
nak name kan aper yer ikan nie?

sampai jer kat umah masukan ikan nie dalam bekas...cantik lak lah ikan nie..hehehhe
nati bile ader gaji leh kita cari kwn awk ek..hehehehe sabar yer.

Thursday, 16 June 2011

12.206.2011@ the mall

semalam En yayang try search kat tenet mane paling dekat nak p kedai emas TOMEI..
yang dokatya kat The Mall jer lah..hehehe
hajat asalnya nak ke The Mall n then ke Semua House ( nak p Emas Sri Pinang Balik )
Tapi bila dah ke Tomei dah bekenan cincin n gelang kat situ x jadi lah nak ke sana hehehehhe
pas2 masing2 dah dahaga  p lah food court minum jer lah aper yang ader....
ader lah pulak pameran ikan laga....
(bakal adik ipar nie baru bejinak2 nak bela ikan 2..aper lagi banyak lah soalan ditanya nya kat Pomoter 2)
lastly beli lah dia daun ketapang for meneutralkan PH air n makanan ikan.
 beli jangan x beli ek....nati kempunan ikan di rumah 2 lauk yang cedap













En Yayang mcm berminat jer.....













ok..ok..ok....cikgu...

dah abis belinya ...eh nak kemana ek 
masih awal lg....
kita jalan2 lah ek..
jalan-jalan terjumpa lah kasut ader pulak yang bekenan kasut nie....
yang bekenan lak x der size terpaksa lah amik yang kurang bekenan cikit..hhehhe
tp boleh lah.....

 yang nie tantek tp boleh melecet kaki ( Luke lak kaki En yayang nanti)


yang putih itu cantik n bekenan tp kaki yanyang pjg sangat x der saiz lah pulak


lastly tepaksa lah beli wane nie..hhehhehe...
x per yang nie pown cantik gak....


Ai, takkan tengok je.:)
 

Copyright by Aneem Daim,Design by Izza Sakura