Friday, 12 December 2014

Alhamdulillah

Bertemu lagi kita
Dengan hari yang barakah
Jangan lupa banyakkan berselawat
Keatas nabi junjungan kita....

Doa apa yg dinginkan
Banyakkan bersedekah
Insyallah dimakbulkan...
Amin...

Thursday, 11 December 2014

Elken Spirulina- Persediaan Hamil


bagi persediaan hamil wanita harus menyediakan nutrien yang secukupnya bagi mengandungkan bayi yang sihat.
5 FAKTOR YANG MEMPENGARUHI KESUBURAN
seperti gambar diatas.....
jika kita ingin memiliki anak 
PEREMPUAN
suami lebihkan makan berakali
Isteri lebihkan BERASID

LELAKI
suami lebihkan makanan BERASID
isteri lebihkan makanan berakali

Tuesday, 9 December 2014

apa motipnya....


Assalamualikum
korang kenal kan yang bawan nie
Chef Riz with tunanganya Shikin maembong
kakak emama n chacha maemong
tp sekarang dah jadi bininya
yg tepi belah kiri tu my upline
K.ila & abg shanm yg tukang amik gambor
yang banyak berkorban
susah payah dari ipoh, perak 
turun HQ elken semata-mata nak jumpa anim
untuk BAKAR balik semangat 
anim yang dah lama terkubur didalam jasad nie....
selama 7 tahun aku join Elken.....
aku adalah silent member....
setelah jadi manager
orang lain dah jadi jutawan....
aku masih lagi pengurus 
sepatotnya
aku pun bakal Jotawan
ahks.....
biar ada impian...jangan berangan saje..hehhehehhe
cayok anim
u can do it
percaya pada diri

sape kate biz MLM kita x boleh kaya
yang selalu kaya upline
pemikiran kita mengatakan 
selalunya
yang atas akan jadi kaya
sebenarnya 
nanti anim akan terangkan detail kalau korang nak tahu.



Monday, 8 December 2014

Tuesday, 2 December 2014

Thanks sayang YOU ARE THE ONE

baru sehari outstation
en soami dah say rindu
ahaks...
sebelom nie en somi x macam nie
selalunya dia akan sibuk
call pun tak
sms pun tak
masing2 sunyi sepi
mcm x der handpohe
suami ingatkan bini dah tido
bini ingatkan suami sibok ngn kursus
lasly dua2 x call....hehhehehheh
inilah realiti kami
berdua sejak zaman bercinta lagi
saling memahami
pelik kan.....

thanks sayang
bagi video nie kat ayang......
I LOVE U SO MUCH
(kalau korang baca ayat nie mesti nak muntahkan sorry yer)

sape rajin negok lah video nie.....
en somi kite bg kat kite




Monday, 1 December 2014

Elken Ester 500Plus

Nie jugak salah satu suplement yang anim amik untuk kesihatan
Ester C 500plus
terdapat banyak rahsia yang anim pun tak tahu sebelom nmie
atas sebab kesedaran dalam diri
almaklomlah
kita kan makin tua
kulit pun makin tua jugak
akan tumbuh garis-garis halus
kesedaran nie timbul bila dah nampak
garis-garis halus dekat bahagian mata
so aper lagi terjah lah supplement yang membatu
kulit kelihatan beseri

kenapa saya perlu pilih ester C500Plus?
ini lah rahsianya








ini lah rahsia saya..
insyllah kalau sempat 
saya akan tunjukan testimoni
kepada awak semua....

Elken Spirulina

As salamulaikum
dah lama bagi tau pasal suplement yang anim amalkan
salah satunya 100 % organik spirulina
keluaran Elken
setelah sekian lama membiarkan 
kad Elken tersadai didalam dompet tanpa menggunakanya
Alhamduillah selepas mkn spirulina
seleraku boleh disekat
sebelomini selera makanku macam Gajah
hehhehe
mana badan tak bum bum
hehehheheh
salah satu sebab kenapa aku amik elken spirulina 
sebab nak stabilkan hormon aku
yang dah tingtong
sambil tu ingin berusaha untuk mendapatkan zuriat
macam mereka yang tengah TTV sangat sesuai
makan elken spirulina.
niat dihati nak dapatkan set untuk kesuburan
insyallah kalau ada rezeki aku kongsingkan dengan korang yer....
walaupun mahal tp berbaloi dengan
apa yang diimpikan
Insyallah dengan berkat Usha ALLAH SWT

kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal spirulina Elken nie
korang boleh klik jer dekat nengok gambar kat bawah  nie

ELKEN SPIRULINA
100% Organik
100% semulajadi
100% Alkali
sesuai untuk semua peringkat umor




sape-sape yang berminat nak dapatkan elken spirulina 
boleh Call hanim terus 0175137608
dan nak dapatkan khidmat nasihat pun boleh
anim sedia membantu......


Tuesday, 25 November 2014

Saat terindah




Bagi aku yang ber TTC ( trying to convince )
3 tahun 2 bulan 2 minggu 1 hari
terlalu lama.....
walaupun pandangan masyarakat 
baru sahaja....
masih boleh honeymoon
tapi bagi kami 
masa itu emas setiap bulan hanya ada 1 peluang
setiap tahun ada 12 bulan sahaja 
andainya ada rezeki itu dariNYA
maka ia adalah anugerah terindah
yang x tau nak cakap ape2.....
hanya sujud syukur yang mampu 
aku ucapkan padamu Ya Allah.
kepada kawan-kawan yang berTTC macam aku 
jangan keciwa teruskan berusaha
Allah sentiasa bersama kita
DIA tahu perancangan terbaik untuk kita
jangan mengeluh
jangan persoalan
kerana yang mempersoalan kepada kita itu kurang pandainya?
kurang agamanya?

kepada insan diluar sana
fahamilah kami
semua insan ada impian masing-masing
impian itu terlaksana dengan kuasa Allah....




MOHON BANTUAN PAKAR BLOGER

Assalamualaikum dan selamat pagi
kepada yang pakar bloger
saya nak mohon bantuan
saya dah pening pikir
kenapa blog saya jadi mcm nie
rimas saya tengok....
macam mana nak bung kotak yang belah kanan wana merah tu...




BIG HERO 6








ape yang menarik

sebelom nie aku negok baner kat opis jer
kalau nak balikdari sogo tu
naik jer jambatan tu
mesti nampak..
bener sebesar Alam
yang membuatkan aku teruja nak pg nengok
Almaklom lah lama tak nengok movie

nak dijadikan cerita adik ipor
aku datang rumah
so dia kete nak belanja
nengok movie
layan kan jerlah...

bila nengok citer nie
rase boleh release tensioooo
disebabkan baymac yang buat lawak...
aper pown baymac memang comel..
hehhehhehehhe




Monday, 24 November 2014

ELKEN - Fujita Lactose-S


pemakanan untuk mendetox usus anda
terbaik dari elken










yang mana satu keadaan anda.



the best for u


cara-cara mengunakannya

CALL HANIM UNTUK
SEBARANG PERTANYAAN



Bila saya minum dia

Assalmualaikum
lama menyepikan diri
sebok dengan hal kerja sampai blog pun x sempat nak buka
hehhehhehehhehe
nengok entry tu
mesti nak tahu saya minum aper kan
sebelom saya amik suplemen ape-ape
untuk lebih berkesan saya akan 
DETOX kan usus saya supaya 
benda yang saya makan tu cepat menyerap 
dan
virus dan enzim gila tak makan saya punya 
suplement tu.



Apa itu DETOX?
Detok @ detokfikasi adalah satu proses pembersihan tubuh dari segala kotoran dan racun yang secara tidak sengaja atau tanpa kita sedari telah masuk dan menempel di dalam tubuh kita dalam jangaka waktu yang sangat lama...

Detox juga merupaka proses penyingkiran bahan toksik @ buangan dari tubuh badan manusia .
Badan manusia juga ada sistem DETOX sendiri iaitu melalui 
ORGAN HATI
GINJAL
USUS

jom tengok apa yang anim amik untuk DETOX
ini lah fujita lektose-S
nak tahu lebih lanjut lagi 
Klik GAMBAR



testimoni diri anim lah
anim minum pukul 7.00 pagi
dalam pukul 8.30 pangi membuang
dalam pukul 10.30 pagi  sekali lagi
11.00 pagi membuang
dalam masa 4 jam nie korang tak boleh makan makanan pepejal tau..
sebab dia tengah proses usus
air aper pun bioleh minum
x kisah cuma makanan pepejal jer x boleh
lepas 4 jam boleh dah.
rasa ringan jer
walaupun perot nie macam ader orang 
duduk kacau....
ibarat mcm nasi goreng kita kacau dalam kuali tu..hehheheh
sampai mcm tu sekali imaginasi anim
hhahahhahh
aper pun lactose memang best








Friday, 21 November 2014

Thursday, 20 November 2014

makan dan makan di Singgah D`Klassic

#sizling Chiken Chop

Bila laki OTTENSION


seminggu yang lalu
en somi 
aoutstation 4 hari
si bini kesorangang di rumah
ke opis sorang sorang
mkn sorang-sorang
mood loss
energy loss
total Loss
hhahhahaha
itu katil semua ana yang punya hehhehehhe


squba dah habis


tekunya sampai pukul 12.00 malam
menelaah semua nie

kasut Phua Chu kang

assalam
lama x post
lokasi 
RPP Pulau Pangkor
Site Meting

kasut pinjam


my shoes
#kasut raya 2014
#Vincci

Friday, 31 October 2014

Friday, 17 October 2014

Raya AidilAdha 2014 Kami


Allhamdulillah syukur
raya tahun nie di rumah mak
tiap tahun mak saudara buat qurban
dia jempot kami ke sana
untuk memeriahkan lagi
hari raya
pic raya x ader
x sempat snap.....
eh ade lah dalam kamre...nanti anim upload...
nie semua dalam anset Lenovo 

 sempat posing raya dalam kereta
 mase mak turun beli makanan untuk buah tangan

kami berempat
ini abg aku yg belakang tu mestilah kak iparaku
diaowang baru jer kawen bulan 3 haritu
still honeymoon macam aku lagi
ahaks....
doakan kami yer...
aku yang terover nak begambor...
hahhaha

Dalam Diam

Assalamualikum
terima kasih kepada yang sudi follow
dan membaca blog
anim yang ayat tungang langang nie
almaklumlah
bukan seorang yang jiwang karat ahaks....
dalam diam rupanya ramai yang baca entry
anim .....
walaupun kadang2 mcm cipsmore

kepada yang selalu
jeguk kesini sudilah tingalkan link korang..
insyallah kalau anim berkesempatan anim
berjalan2....ahaks....
sape yg x der blog pun boleh....say hai kat FB anim....
jangan malu malu
jangan segan 2



Bila jumpa Makanan

Wow pantang lepa
Lepas dah mood diet atkins kelaut
Bila napak jer
Nasi kerabu n nasi briyani
Pantang x makan...
Ahaks...

Last week ke Jalan Tar
Teman adik ipor shopping
Sebelom shopping puas puas
moh kita makan dulu....

Layan pic yang
Terhidang yer
Nasi briani kurma kambing
Nasi briani ayam goreng
Nasi kerabu solok ikan...
Memang best lor
Jangan lupa rasa ok.

Wednesday, 15 October 2014

Bila hujan....ini lah dia

Bila hujan
Teringon nak makan meggi
Huhuhu

Siap jugak
2bungkus meggi kari letops nie
Masak simple...
Orang malas
lah katakan

Wastren Food

Lupa nak kongsi ngn korang
Kedai nie bedekatan rumah aku jer
Walala...
Nengok gambor pun dah sedap
Belom...
Oder sampai lagi....

Aku oder
Stick kambing
En somi
Oder burger 2Layer...
Kalau korang nak tau kesedapanya
Kena lah datang kedai nie...

Hot..hot..hot

Bila hati dah
Panas.....
Nak tahu ape penawarnya

Ini lah
Subhanallah
Allhamdulillah
Allahuakbar

Tuesday, 14 October 2014

Mencariv dan terus mencari

Bila dah on clomid...
Cycle nie
X cited mencari dan terus mencari
Semoga dia muncul
Ya Allah semoga
semuanya berjalan lancar
untuk Misi kali ini.
Amin.....

Monday, 13 October 2014

Adik Ipar Jatuh Cinta

ops..
Tajuk entry tangkap nangis
ahaks

nak tau adik ipar aku jatuh cinta dengan apo
bukan Lee Me Hoo
bukan Aron Ajis
Bukan Sazy Sam
Bukan jejaka malaya okey

semuanya bukan
hanya satu t
kopi HKCC
ahaks

mase aku mula2 beli arie tu
ada bagi dia 3 paket untuk cuba
kebetulan dia ada kat rumah
hari pertama dia minum
tak boleh tidur dibuatnya
bepeluh2 badan dia 
hahahahhahhahhaha
aku gelak ..
aku pun sama
kate orang jer lebih...
dia g tau cari kat kedai x jumpa
mai sini kite tolong belikan.
ahaks...
nengok
baru rasa nak lagi 
macam mana nie









Thursday, 9 October 2014

Sibok berbisnes

Skrg nie
Sebok dok bisnes
Sampai dah lupa
Nak post kat blog..
Nak tau biz ape
Boleh lah terjah FB anim
Kalau korang nak tengok
tudung...
Jom cuci mata kat FB

Wednesday, 8 October 2014

Cerita Aidil Adha 2014 Kami

Assalamualaikum
sebelom cerita panjang lagi
anim nak ucapkan salam Aidil Adha kepada semua pembaca
raya tahun nie turn balik Gerik
mak kat kg x buat Qurban pun
tetapi
Mak saudara jempot Datang Rumah 
sebab Rumanya buat Qurban tiap-tiap tahun
Alhamdulillah
2 ekor lembu
1 ekor kerbau dan
1 ekor kambing selamat disembelih

aper pown layan pic jer dulu.gambar tuan tanah x ada 
sebab sibok amik gambar orang
hehehheh

kakak aku ngn makan nie
lepas dah buat kejer


kambing untuk aqiqah yang sempat aku snap
lembu dan kerbau x sempat sebab 
dampai lambat sangat
pukul 11.45 pagi
semua dah siap dikorbankan..

adik comey x cited nengok kambing kena sembelih


alhamdulillah..
selamat sudah kambing disembelih
sesi melapah dan memotong x amik pic 
pun sebab sebok bungkus lauk untuk orang ramai.


Friday, 3 October 2014

Repeat Oder... HKCC

Hari nie baru perasan
HKCC dah habis
Esok dah nak balik kg
Nak kena cari stock nie..
Nasib ada lagi....
Kalau x boleh duduk lah
HKCC tak ader.....

Ai, takkan tengok je.:)
 

Copyright by Aneem Daim,Design by Izza Sakura