Tuesday, 8 July 2014

Penangan Kuih Raya

As salam
baru hari ke 9 puasa kan
kwn en yayang ader oder kuih
so terpaksa lah buat
Alhamdulillah ada rezeki cari duit sikit dibulan Ramadhan ini
sebenarnya anim tak amik oder pown
sebab nak fokus pada taraweh...
tp itu semua alasan kan
nak seribu daya tak nak seribu dalih kan

hehhehehheh
semalam anim siapkan Nutty Conflake drop (Cuppicino)
alhamdulillah menjadi
percubaan yang pertama tak jadi my b disebabkan Buttercup
yg masih sejuk anim guna..
konon2 nak try rasa sedap tak hehehheheh
alih2 tak rangup....rugi 2 balang kuih..
x per itu semua kita jadikan pengajaran
pasni take note

semalam dalam kol 9.00 mlm anim start buat kuih dalam kol 12.00
baru siap
anim siapkan 2 adunan dapatlah dalam 4 balang.....
sebab kuih nie simple sangat
x perlu guna telur
just mentega + gula jer
then tepung......
nanti anim bagi resepi untuk kawan2 cuba
walaupun anim beli resepi ni
ilmu x boleh kedekut mak anim kate.

insyallah anim buat sekali totorial...
kalau sempat lah..hehehhehe

desebalik pengan kuih raya..
anim x bangun sahur pagi tadi
hhuhu
sedar2 dah 5.20 pagi
kalot lah aper lagi...
sempat bersahur dengan kurma dan air sejuk jer
selalunya sebelom sahur anim taraweh dulu dan solat sunat..
kali nie kosong semuanya......
alhai ruginya.....

Insyallah
semua ini anim jadikan pengajaran
x mo buat dah...



3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

macam biasa kuih main tunjuk2 jer... yang buat nanti ada jari jemari comel pulak nak buat sama...

Anim Daim said...

hehheehhehheheh
kalau farah anim paham hehehheheh
kalau nak buat jugak tunggu dia tido lah tak pown suruh en somi jadi bby sister lah..hehehhe

Anim Daim said...
This comment has been removed by the author.
Ai, takkan tengok je.:)
 

Copyright by Aneem Daim,Design by Izza Sakura