Monday, 14 October 2013

Cerita balik kg raya haji...

As salam
Walaupown esok raya
Hari nie sy nak citer kisah nak balik raya

Jumaat penuh dengan dugaan
Kereta dilanggar lagi
Maka ranaplah sudah kisah nak balik kg naik kereta
Nanti aku ceritakan kisah kereta aciden lagi....

Ari sabutu cadangnya nak balik raya .dah sattel hantar kereta kat kedai...
Untuk proses membaiki.kami pown balik rumah cadangnya nak bersiap nak balik kg... masing2 mcm malas jer nak gerak...disebabkan cuaca mendung.. tiba tiba hujan turun.. lagi bertambah malas lah  kisahnya....sebelom balik nak kena hantar gran kereta sbb nak claim insurans....
Jadinya benda alah tu sy hantar mlm sbb nak pg mkn itu pown nasib baik kedai x tutup lagu..huhuhu

Esoknya bermulalah journey nak balik kg....
Kami berdua decide naik train ETS sbb senang sikit lagipown dekat jer dengan rumah..lebih kurang 5min jer.. bangun jer tido besiap beg apa yg patot...sbbenarnya beg nak balik kg dah siap pown.....disebabkan x jadi naik keta kena repaking nalik lah beg .masing2 bawak beg masing2...
Hahhahahha  lawak pown ada hehhehe. Lepas nak siap..kitaowang pg makan dulu..disebabkan x breakfast kitaowang makan jer tengah hari terus..hhehehhe nak jimat kot...

Kita owang makan kat restoran saytay DJ.restoran nie x jual satay pown sebenaranya..hahnanan
Nama jer lebih... lepas dahmakan kami gerak ker kl sentral.sbelom 2 memikirkkan kat mana nak park motor kalau dkt opis sy nak kena naik train tukar train...macam renyah sikit...
Sy way keputusan park kat kl sentral jugak.senang bila balik nanti terus jer balik x payak nak ke hulu ke hilir....Kan senang...jimat duit jimat masa kan..hehehhe
Dah sampai kl sentral 2...mebcari lah kaunter ets...sebelom nie ingat dkt belah kiri kalau kita naik esceletor dr bawah 2 .rupanya dah pindah nampak sangat lama x naik train kan..hehehhe

Kitaowang ke kaunter ets....Alhamdulillah ada lagi tiket..nasib baik lah x berapa ramai orang...
Akirnya balik jugak kv naik ETS. ?.kisah balik nati sy x tau lah naik aper pulak...
Natikan......

2 comments:

Muhammad Khairuddin Lim said...

selamat hari raya :)

Farah Waheda Wahid said...

selamat menyambut aidiladha...

Ai, takkan tengok je.:)
 

Copyright by Aneem Daim,Design by Izza Sakura