Thursday, 31 October 2013

TTC- Sesi Kauseling




As salam
Alhamdulillah sesi kauseling berjaya dilaksanakan
kan entry sebelom nie (klik Sini )ada bagi tau tarikh apoitmen berikutnya pada
24.10.2013 jam 2.00 pm
anim sampai awal dari jam yang ditetapkan . menunggu dengan sabar di ruang menunggu
jarum pendek ke angka dua dan jarum panjang ke angka 12...
akhirnya masa yang ditunggu sampai jua...
Dr yang lulu kat situ tanya anim nak buat aper yer...anim tunjuk surat then bagi salinan surat nikah sekali. lepas tu anim tunggu lah sekejap .sementara nurse uruskan surat-surat tu. tetibia nurse panggil...untuk timbang berat anim wow dah 66Kg rupanya semakin berat dah aku rupanya.........lepas 2 dia tanya tinggi boleh pulak anim cakap 150cm hahhaha sebenaranya 159cm hehehheheh....boleh lupa pulak tinggi sebenar..hahhahahha. lepas 2 dia suruh duduk balik...
then dia panggil lagi sekali suruh buat ujian darah anim ngan husban.then  buat ujian pegnal.disebabkan period anim delay 7 hari arie 2..anim ah cek pagi 2 sebelom nak pegi apoiment..resultnya negatif.anim bg tau result negatif. dia soh buat jugak buat jer lah kan..hehehhehheh

lepas 2 k.mesi bagi kami 3 borang

  1. borang ujian darah anim
  2. borang ujian darah suami
  3. borang ujian air kencing
dia soh ke bilik 14 untuk test darah dan bilik 19 untuk air kencing....kami pown pg lah kesana ..
lepas lepak borang kami pown menunggu lah sesi mengambil darah....
nasib baik orang x rai sebab dah petang kot dalam kol 3.30 petang time 2...
mula2 nama anim kena panggil untuk buat urine test.....
macam biasa...nasib baik lah time 2 dah nak terkencing kalau tak....
tak tau lah..... dah satel anim pown bagi lah bekas urine kat makmal..
then menunggu sesi kedua lak untuk ujian darah......   
lebih kurang 10 minit nama aku kena panggil untuk amik darah....mak i takot u..hahhahah
tp sakit sikit jer.hehheheh nextnya husband anim...pastu siap husban anim amik darah ...kena tunggu lagi untuk result air kencing td lebih kurang 10 minit jugak lah.... untuk keluarkan resultnya. anim dah tau resultnya pastilah negatif kebetulan pulak masa anim nak  kecing dah nampak ada darah sikit kat sepentot kompom dah lah negatif..huhuhu

lepas dah siap semuanya .makmal bagi result air kencing kami ke Klinik Reproduktif balik untuk 
sesi kaunseling . time nie macam2 dia tanya...
pasal period
pasal bersama
pasal rok
pasal hubungan sex
pasal merokok
pasal keturunan
abis semua dia tanya 
sambil 2 dia akan terangkan sedikit pasal IUI ..misi bg tau jugak sebelom jumpa DR anim kena wat ujian makmal dulu....kena amik darah hari ke 2-3 atau 4 period dan hari ke 21 period dan HSG .pasal rawatan HSG nie pown aku tau tau.dia bagi tau kena wat apoitmen kat bahagian X tray  ..husband pulak kena wat test ujian air mani...husband aku dah wat apoitmen terus masa 2... dia dah book tarikh 30.10.2013...jam 10 pagi. 

* misi kauseling selesai
* pendding amik darah CD ke 2, CD 21, HSG dan STD











3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wah macam2 yer TTC ni... thanks for sharing anim...

Anim Daim said...

welcom..nati anim akan update entry lagi kalau anim ada apoitmen okey....

Kisah Si Dairy said...

anim ke hospital swasta atau kerajaan nie

Ai, takkan tengok je.:)
 

Copyright by Aneem Daim,Design by Izza Sakura