Friday, 20 June 2014

Terengganu-Kuala Terengganu

percutian ke terengganu belom abis lagi
kali nie aku jelajah ke kuala terengganu selepas
dah book Motel yang x berapa nak hokey tu
ahaks......
tp aper pown Harus Besyukur
suami cakap kalau x suka...
kita just balik tidur sahaja...
memujuk hati aku yang kuciwa
hehehhehhe

lokasi utama mase tu nak cari MAYBANK
sebab pokek dah kering
hehhehehehheheh
pusing-punya pusing...baru jumpa..sampai 2 3x pusing lah nie waze punya pasai
dia tunjuk kat celah2 bagunan lokasinya..
dah lah time tu aku yang bawak
en somi yang pegang gps waze tu
x der lah aku kena baham ngan en somi salah jer lalunyanya
sebab kalau aku pegang waze selalunya lingkup..hahahhaha
sesat barat aku bawaknya
bez coz aku tak pandai sangan nengok natang waze dan seangkatandenganya

Kos hari ke 2:-
Penginapan : 70.00
makan pagi : 12.00
makan tengah hari: Makan Kenduri ADIK MANIS
Pasar Payang: 20.00 kot

paper pown layan story dulu....
belom habis da.....

lepas dah pg bank kami singgah di pasar payang
ronda2 sahaja okey
sebab semua dah nak totop almaklom lah hari dah senja
banyak kedai dah tutup...
nak tau motip nya
haku x penah sampai pasar payang nie sebab tu lah
aku jakun sikit hahhahah
en somi terpaksa lah hikut aku walaupown kawasanya sesak dan panas...hehehhe
lepas dah naik abis pusing kami lepak kat bawak
kebetulan mcm ada expo..almaklumlah cuti sekolah
ramai orang banyak kedai kopok leko yang juai tepi jalan
apa lg aku ngn en somi dah bau kopok leko mcm best jer
kami beli mula2 rm3 .00
mcm x cukup jer memang x cukup pown
aku tambah lagi rm3.00
nie namanya makan...heheheh
selain kopong kami beli buah laici....
yang fresh....
oh no.....masam2 manis....
nampak cantik dimata...
dah makan nak tau rasa ape..
Rase laici lah...hehheheh

stop disini-
solat magrib di surau pasar payang

pas dah solat kamu menyusuri laluan
cina town.
wah meriah ..
dengan pintu gerbanya n tanglung2nya
dengan apek2 cina n amoi dok makan kat restoran
ada jugak loving couple yang menikmati keindahan cinatown...

lepas dah lalu cinatown kami ke
waterfron kuala terengganu
lebih kurang ICT shah alam lah
konsepnya
banyak lampu led.....
aper lgi kejernya
amik gambor lah
si lakik dah fening melayan kerenah binik yang suka nangkap gambor nie
hehehhehehhehe
kejap jer kat sini...
sebab kami kejar nak menunaikan solat isyak
dekat masjid terapung
Allhamdulillah Sempat
rezeki kami nak menunaikan solat kat sini.
Allah makbulkan Jua...
pastu kami terus balik Motel balik....
x makan pown sebab kami kenyang makan kepok leko ....
hehehhehhe

pic next entry yer..
ZzzzzzZzZzZ

3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wah pasti ada sambungan ni kannn???

Anim Daim said...

mcm tau tau jer....
citer tergantung farah..
baru perasan lepas post td....anim dah siapkan story tuk hari nie
udah mcm asigmen lah pulak

Kisah Si Dairy said...

tunggu next entry lak

Ai, takkan tengok je.:)
 

Copyright by Aneem Daim,Design by Izza Sakura